TIDSLINJE:

593 FVT – Ezekiels hjul i Irak. Ud af alle de “ufo tilfælde” der kan læses i Biblen, er Ezekiel mest nævnt.

I det Gamle Testamente, i Ezekiel 1:4-28, kan vi læse en drabelig beretning om flammende ild, funklende hvidguld og hjul i hjul. Om menneskelignende væsner, lyde som buldrende hære og sære øjne. Ezekiel er et udmærket eksempel på en form for dommedags-skriverier, som var meget almindelige i det Hellig Land i århundrederne før og efter vores tidsregning. De kendetegner både Daniels kapitel 2 samt 7 og Johannes-åbenbaringen. Men en del ufo-etusiaster mener, at Ezekiel så og beskrev en flyvende tallerken og de rummænd, som steg ud af den. At han ordret gengav noget, der skete i virkeligheden. Men dommedags-skrifter er lige så svære at tolke, som Nostradamus profetier, for sproget er symbolsk og billedligt. Så selvom den gode Ezekiel prøvede at forklare, at ”hjul i hjul” er som regnbuen eller ”hans stråleglans”, altså Guds, så er beretningen åben for fortolkning. (kilde)

o. 74 FVT – Ifølge Plutarch, en græsk forfatter der levede i 46-127 EVT, skulle en romersk hær kommanderet af Lucullus, have set før kampen begyndte mod Mithridates VI af Pontos “at himlen brast itu, og et stort flammelignende objekt sås flade ned imellem de to hære. Formen mindede om en vinkrukke, og farven var som smeltet sølv.

70 EVT – Under belejringen af Jerusalem, dukkede et klart lys op over Templet og i de følgende dage, kunne man se “vogne og bevæbnede soldater løbe gennem skyerne”, over flere byer.

400 FVT. – Babylonierne begynder at lave horoskoper, som skulle kunne sige noget om et menneskes liv, baseret på planeternes stilling. Læs mere om Babylon her.

352 FVT. – Kinesiske astronomer nedtegner den første observation af en Supernova.

240 FVT. – Kinesiske astronomer ser den berømte Halleys Komet for første gang.

Gangwon-do Provinsen, Korea

499 – Matematikeren Aryabhata skriver en bog, der fortæller hvad han ved om matematik og astronomi. Han kommer bl.a. ind på, at det er Jorden der roterer, og ikke stjernehimlen.

1609 – 26. september – Et skinnende objekt med form som en “skål” der lavede en “tordnende lyd” og fløj “hurtigt som en pil” over Gangwon-provinsen i Sydkorea i tidsrummet 9-15 af flere vidner.

Utsuro-bune
Utsuro-bune

1803 – 22. februar (eller 24. marts) – Et tilsyneladende ukendt objekt (Utsuro-bune) skyllede på land i Hitachi-provinsen ved Japan’s østkyst. Beretningen dukker op i tre tekster: Toen shōsetsu (1825), Hyōryū kishū (1835) og Ume-no-chiri (1844). Ifølge legenden, ankom en attraktiv ung kvinde på en lokal strand i “et hult skib”, hvis form ifølge vidnerne mindede om en Kōhako, en røgelses-brænder. Fartøjet var 3,30 meter højt, og og 5,45 meter langt. Fiskere bragte hende ind på land for at undersøge sagen nærmere, men kvinden talte ikke japansk. fiskerne returnerede hende derefter til hendes fartøj ved havet, hvor det drev væk.

1885 – UFO MYTE: I Scutari (Uskudar), Tyrkiet, den 2. november, ved daggry, cirkulerede et lysende objekt rundt om havnen i en højde omkring 5-6 m. Den oplyste hele byen, med en blå-grønlig flamme, og det varede omkring 1½ min. Derefter dykkede den i havet. Den lavede adskillige cirkler over færgebåds-molen.

Fiktivt billede af meteoritten i Tunguska

1908 – 30. juni -Et af de mest mærkeligste begivenheder i menneskets historie, der fandt sted ved 7-tiden om morgenen, er denne om Tunguska der er navnet på et område i mellemste Sibirien samt en samlebetegnelse for de tre bifloder til floden Jenisej som løber der, nemlig Angara (Øvre Tunguska), Stenede Tunguska og Nedre Tunguska. Navnet kommer fra urbefolkningen tungus som bor i området. Området er mest kendt for den såkaldte Tunguska-eksplosion, da et stort himmellegeme faldt ned ved Stenede Tunguska. Forskeren Giuseppe Longo mener, at krateret er den 50 meter dybe Cheko-sø og at meteoritten ligger 10 meter under søbunden og vejer ca. 1700 tons. (mysteriet hævdes måske som løst! Læs i linket til wikipedia)

1909 – UFO MYTE: Donghoi, Annam (Dong Hoi, Vietnam), den 16. juni, kl. 4:10 om morgenen, fløj et langstrakt objekt fra vest mod øst over byen. Det afgav et stærkt lys og blev set af to fiskere, plumpe i havet 6 km nord for kysten, efter at have fløjet omkring 9 minutter.

Hopeh-ufoen, angiveligt taget i 1942

1942 – I Tsientsien, Hebei-provinsen i Kina blev et fotografi taget af hvad der minder om en ufo. Der hersker lidt forvirring over hvor og hvornår dette foto blev taget. En by hævder at det var taget i Tienjin i 1911 af en japansk journalist. En anden siger at det var taget i Tiensten, Hopeh-provinsen i 1942. Den kinesiske ufolog Shi Bo, der boede i Frankrig, skrev i sin bog “I 1942 gik en man på vagt i en by (ikke specificeret) i det nordlige Kina. Han så pludselig “en sort hat” flyve lydløst over gaden. Han greb straks sit kamera og tog dette første billede af en ufo i Kina.” Denne kommentar blev skrevet i 1982 – bogen blev udgivet i januar 1983. Yderligere information kan findes i Wendelle StevensUFOs over Modern China i hans arkiv. Hverken Tiensten eller Tsientsien kan findes på Google Maps.

1964 – Kinas første atombombe prøvesprænges. Til trods for, at de russiske teknikere trak sig tilbage i 1960, lykkes det kineserne at bygge en atombombe, ud fra de efterladte planer.

2007 – 11. januar. Kina skyder en af sine egne satellitter ned. Hændelsen vækker betydelig international krise. Læs artiklen her.

2011 – 28. januar – To ufovideoer fra Israel blev sendt ud på internettet og skabte en kædereaktion af overraskelse og popularitet i medierne indtil det blev afsløret at det var falske videoer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.