Det er en fugl! Det er et fly! Nej…det er en UFO!

UFO’er er ikke altid hvad de ser ud til at være. Faktisk er mange ufologer enige om, at kun omkring 10% af uforapporter er af “ægte ukendt” herkomst. De sidste 90% er som regel forklaret via naturlige eller menneskepåvirkede fænomener. Herunder kan du se en liste over fænomener, der somme tider fejlbedømmes som en UFO:

Venus, eller andre planeter
Meteoritter, ildkugler
Kuglelyn
Vejrballoner
Stjerner, kometer
Flyvemaskiner, helikoptere, og andre konventionelle luftfartøjer
Satellitter, raketter, missiler, og andre avancerede militærfartøjer
Optiske illusioner forårsaget af temperaturinversioner
Linseformede skyer
Lys fra bygninger, søgelys, fyrtårne og andre strukturer
Fyrværkeri
Aurora Borealis (Nordlys)
Falsk sol (sundogs), der er en atmosfærisk reflektion fra iskrystaller
Fugle, ildfluer

Nærkontakt med UFO’er

UFO-beretninger bliver ofte delt ind efter graden af nærkontakt. Det var den respekterede amerikanske ufolog J. Allen Hynek der opfandt de forskellige former:

Nærkontakt af første grad er hvis man ser en UFO, inden for 150 meters afstand.
Nærkontakt af anden grad er hvis der er tegn på at en UFO kommer, eller at en UFO har efterladt spor.
Nærkontakt af tredje grad er hvis man ser mystiske væsner ved en UFO. Mange mener at disse væsner er rumvæsner.

Oprindeligt var der kun tre former for nærkontakter med UFO’er. Men senere kom der to andre.

Nærkontakt af fjerde grad er hvis man bliver bortført af de mystiske væsner. (Se også ufobortførelser).
Nærkontakt af femte grad er hvis man kommer i kontakt med de mystiske væsner.

Hvis du ser en UFO

Hvordan ved du, at du ser en ægte UFO? Hvad skal du gøre, når du ser en? Her er en simpel vejledning du kan følge når du observerer:

1: VÆR KRITISK
Hvis man ser noget, der kunne være en UFO, er den første ting altid, at notere tid/dato og kompasretning, samt bestemme om det er noget konventionelt (almindeligt), såsom en flyvemaskine (og andre kendte luftfartøjer), kuglelyn, eller andet kendt fænomen. UFO’er udviser typisk tre egenskaber: underlige lyde, underligt udseende, og underlige manøvrer eller bevægelser. Hvis hvad du observerer opfører sig på disse tre måder, er det muligt du ser en UFO. For eksempel, en flyvemaskine viser rød og grøn vingelys, har en høj, larmende maskinelyd, og bevæger sig normalt i en lige linje. UFO’er, er oftest stille eller lydløse, dækket af flerfarvede lys, og svæver eller skyder gennem luften i vinkelrette manøvrer.

UFO’er er ikke altid flyvende, de er også “svømmende” – på engelsk er betegnelsen “USO”, der står for Unidentified Submarine Objects. Disse er blevet rapporteret på de 7 verdenshave, i mange søer og floder. Et af de mest aktive områder er ud for kysten i det sydlige Californien. Nogle ufologer er overbevist om, at det er stedet for en undervandsbase for UFO’er. Siden 1950’erne, har der været rapporteret mere end 50 af disse sager.

2: BEKRÆFTELSE
Når man har bestemt sig for at man har set en ægte UFO, er det næste skridt at bekræfte observationen. En god måde, er hvis du ikke har været alene om at se UFO’en. Jo flere vidner, jo bedre. En anden metode er at fotografere eller filme UFO’en. “Et billede er mere værd end tusind ord”, hvilket er bedst i ufologiens verden. Man kan også søge på nettet, og bekræfte om andre har set det samme, og om der skulle være blevet fotograferet eller filmet.

3: ANMELD OBSERVATIONEN
Efter observationen, bør man skrive en officiel rapport. Man kan skrive til Skandinavisk UFO Information, og udfylde observationsskemaet her.

 

Jeg kan anbefale at læse Toke Haunstrup‘s bog, 50 år med ufoer, som kan hentes her i en gratis udgave på SUFOI‘s hjemmeside.

Toke skriver i indledningen:

Erfaringerne fra rapportarbejdet bygger i høj grad på de observationer, hvor det er lykkedes SUFOI at identificere det observerede. Dette skyldes først og fremmest, at det i disse sager er muligt at sammenholde observatørernes mundtlige eller skriftlige beretninger med viden om det observerede fænomens ”faktiske” udseende. Dermed får man et indblik i de processer og forhold, som kan påvirke observatørers oplevelser, og som kan medvirke til at gøre dem besynderlige.

Det, som ligger i at blive narret af sin fantasi, er somme tider en vigtig kilde til forståelsen for hvorfor man får “unaturlige oplevelser”, og det gør det ikke specielt nemmere, når man herefter ikke kan stole 100% på sine egne sanser, hvis man skal kunne forklare hvad det er man i virkeligheden har oplevet. Men jeg håber at du her på bloggen kan lære at kende de forskellige ufosager, der både er opklarede, uforklarlige (pga. manglende informationer), myter, legender, sagn, osv, der får fænomenet til at leve videre uanset hvad der opklares.

En anden bog, jeg kan anbefale at købe og læse, er Den 7. Sans, skrevet af Morten Monrad Pedersen, der handler om vores misfortolkninger af verden. Læs en anmeldelse af bogen her. Du kan købe bogen her.

Endelig, hvis du skulle have lysten til at dele dine observationer med SUFOI – så kan du gøre det i gruppen på Facebook her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.