Dato: Onsdag d. 25. januar, 1967
Tid: Omkring kl. 18:30
Sted: South Ashburnham, Massachusetts

Forestil dig, at blive kidnappet af rumvæsener! Her er den ene chance ud af en million, for at kunne bekræfte, at rumvæsener virkelig besøger os, men på en noget suspekt måde. Til stor glæde for nogle, men til stor rædsel for andre. Der findes mange historier om bortførsler af ufoer, specielt fra USA og de omkringliggende lande. Historier, som er vokset til udødelige myter, på trods af, at der mangler de endegyldige beviser på, at de er sande!

Sagen om Betty Andreasson, fandt sted 6 år efter Betty og Barney Hill, der i september 1961 angiveligt blev kidnappet af ufonauter. Antallet af det, man i dag kalder “Contactees” (siden Adamski i 1952), er siden forøget betydeligt.

Denne for mange (sikkert) ukendte men “overbevisende” sag, er dog siden 1967 blevet en af grundpillerne i UFO litteraturen. Specielt fordi sagen skiller sig ud fra andre lignende sager, og er blevet gjort kendt af den amerikanske forfatter Raymond E. Fowler, der i dag er bedst kendt for sin ufo-efterforskning (for MUFON, CUFOS og NICAP) og bøger, der primært fokuserer på ufo-bortførsler i det amerikanske “New England”. Fowler påstår, at han selv har været bortført af en ufo. Af andre sager, har han også skrevet om Allagash-bortførslen, der fandt sted i 1976. En af de bortførte afslørede i 2016, at bortførsels-delen var et påfund.

Denne bizarre historie, er med til at vise, hvordan en ufo-kidnapning kan udvikle sig, og afhængigt af, hvilken kilde som “offeret” er blevet inspireret af, og er med til at holde liv i den slags hændelser.

Oprindelse

De første egentlige sager om mennesker, der bliver bortført af rumvæsener, var Antonio Vilas Boas-sagen (1957) og Hill-bortførslen (1961), som blev berømte. Skeptikeren Peter Rogerson (Magonia magazine), mener, at disse to sager fungerede som en slags “skabelon” for senere bortførsler, som de kidnappede og efterforskere forfinede og sjældent afveg fra. Det er dog besværligt, at skulle finde den røde tråd, der følger disse bortførsler helt frem til 2017, da man har bygget på originale historier, for enten at overgå tidligere hændelser, eller simpelthen for at skabe ny interesse for ufologi.

BAGGRUND:

I August 1975 modtog Dr. J. Allen Hynek, der i en reklame efterlyste folk med erfaringer med rumvæsener, den første rapport fra Betty Andreasson, der lød så utrolig og overdreven, at han afviste at undersøge hendes sag, og  sendte den videre til MUFON Humanoid Study Group, der henviste ham til MUFON i Massachusetts, hvor en efterforsker, der senere i januar 1977 skulle interviewe Betty Hill,  blev sat på sagen.

Betty Andreasson voksede op i Massachusetts og blev gift i 1954 (som 17-årig). Hun fik 7 børn med hendes mand James. Bettys forældre hjalp til i huset i januar 1967, efter at James var kommet til skade i en ulykke (?) og var indlagt på hospitalet. I 1977 møder Bob Luca Betty i Florida, og deler deres erfaringer med hinanden. De bliver forelsket og senere gift.

Det røde lys og de grå væsener

Den 25. januar, 1967, var Betty Andreasson en ganske normal husmor, der boede i South Ashburnham i Massachusetts. Omkring kl. 18:30 om aftenen, arbejde hun i køkkenet, da strømmen i huset pludseligt gik ud i et kort øjeblik. Betty skyndte sig ind i stuen, hvor hendes 7 børn, og hendes mor og far befandt sig. Et rødt lys strålede gennem køkkenvinduet, og fangede faderens opmærksomhed. Da han gik ud for at se hvad det var, opdagede han en gruppe af små grå rumvæsener, der hoppede mod huset.

Betty’s illustration den 10. april 1977, hvor grå rumvæsener syntes at bevæge sig gennem den lukkede køkkendør ‘i en rykkende bevægelse, der efterlod et opløst billede bagved”. Foto: andreassonaffair.com

Da de nåede hen til huset, blev faderen forskrækket over, at de svævede tilsyneladende direkte gennem køkkendøren og næsten med det samme satte hele familien i en slags trance. Et af væsenerne tog sig af faderen, og en anden begyndte en telepatisk samtale med Betty. Hun og hendes far tænkte, at den højeste af skabningerne måtte være lederen. Han var omkring 152 cm høj. De 4 andre var 10 cm lavere.  De havde meget brede øjne, små ører og næser på et pæreformet hoved. Der var kun en revne, der hvor munden skulle sidde. Tilsyneladende kunne de kun kommunikere telepatisk.

De 5 væsener havde en blå heldragtuniformer på, men kun over brystet. På deres ærmer kunne de se et fugle-logo, der senere blev forklaret som værende en fugl føniks. De havde tre fingre på hænderne, og på deres fødder havde de støvler. De gik dog ikke, men svævede når de bevægede sig. Betty huskede senere, at hun ikke var bange, men følte sig rolig.

Betty’s Illustration af ufoen bag deres hus. Foto: andreassonaffair.com

I mellemtiden var Bettys mor og børnene stadig i trance. Da Betty blev bekymret for dem, slap de hendes 11-årige datter fri for at forsikre hende om, at de ikke ville komme noget til. Snart efter, blev Betty og hendes datter taget med til et fartøj, der befandt sig på en bakke udenfor hendes hjem. Hun vurderede fartøjet til at være omkring 6 meter i diameter og diskformet.

En religiøs vækkelse

Betty huskede, at hun havde været ombord ufoen, da det fløj afsted op til moderskibet. Der blev hun underkastet en fysisk undersøgelse og følte sig behandlet som et forsøgsdyr, da de undersøgte hende på alle tænkelige måder. Et af forsøgene gik åbenbart ud på at teste hendes smertetærskel. Det gjorde så ondt, at hun kom i en tilstand af “spirituel opvågenhed” (svært at definere hvad det egentlig er). Omkring fire timer senere (ved 22:40-tiden), blev de bragt hjem igen af to af hendes kidnappere. Da hun kom ind i huset, så hun, at hendes familie stadig befandt sig i trance. Et af rumvæsenerne var blevet i huset, og “løslod” dem så fra deres tilstand. Rumvæsenerne forlod huset og fløj afsted igen ved 22:45-2300-tiden.

Betty havde senere fortalt, at rumvæsenerne havde hypnotiseret hende, for at hun skulle glemme oplevelsen indtil et senere tidspunkt. Hun huskede kun småting, strømudfaldet, det røde lys gennem køkkenvinduet og rumvæsenerne der svævede ind i huset.

Før denne usædvanlige oplevelse, havde Betty angiveligt lidt eller intet kendskab til UFO folklore, men da Betty var en “evangelisk kristen af ​​den mest hengivne natur”, troede hun at bortførslen havde en religiøs betydning. Det var først senere, at det gik op for hende, at bortførslen ikke havde noget med religion at gøre. Dette er dog i direkte modstrid med resultaterne af hendes senere regressionshypnoser, og interviews, hvor hun fortæller om et møde med “The One”

Otte år senere blev hendes brev til Dr. Hynek besvaret med en afvisning, da de usædvanlige detaljer i sagen tilsyneladende ikke var interessante nok på dette tidspunkt. Det var så først i januar 1977, at hendes historie skulle blive fuldt ud undersøgt.

Efterforskningen begynder

Efterforskningsholdet, der blev sat på sagen i 1977 omfattede en solfysiker, en elektronikingeniør, en luftfartsingeniør, en telekommunikationsspecialist og en UFO-efterforsker. Udover det blev en hypnotisør og en lægeuddannet i psykiatrien også brugt. Sagen omfattede i alt tolv måneders undersøgelse.

Det var ikke så lidt hun måtte gennemgå; Hun blev karakter-testet, undergik to løgnedetektorprøver, en psykiatrisk gennemgang og en ordentlig omgang af 14 sessioner af regressiv hypnose!

Resultatet af denne undersøgelse var tilsyneladende rystende, da Betty sammen med hendes datter gennemgik en detaljeret redegørelse for deres oplevelse. Resultatet blev udgivet i en 528 siders rapport, hvoraf det fremgik, at Betty og hendes datter var normale individer, der oprigtigt troede på det de havde oplevet.

Betty og hendes datter Becky, var i stand til at huske flere ting (beskrives længere nede i artiklen) fra den skræmmende aften i 1967. Betty huskede også nogle andre minder fra 1944, 1949 og 1950, og personen der stod bag regressions-hypnosen, Raymond Fowler, fandt ud af, at han selv havde oplevet noget lignende.

Raymond Fowler

Dr. J. Allen Hynek, der udviklede sit UFO klassifikations-system, anerkendte Fowler som en af de fremragende UFO-forskere i Ufologi. “Jeg kender ingen, der er mere dedikeret, troværdig eller vedholdende,” sagde Hynek om Fowlers undersøgelsesarbejde.

Fowler blev anerkendt for hans mange videnskabelige anstrengelser, og hans arbejde i astronomi, og hans private observatorium kom i Sky & Telescope Journal. Han holdt foredrag om astronomi og ufoer i sit hjem i Massachusetts. Frem til i dag (2018) underviser han amatørastronomer i sit observatorium, der befinder sig i hans hjem i Kennebunk, Maine.

Det er derfor underligt, at en så rost og anerkendt forsker, har ændret mening efter han angiveligt fandt ud af, at han også havde lignende oplevelser som Betty og Barney Hill og Betty og Bob Luca. Hans påstande faldt ikke i god jord hos hans familie pga. deres religiøse overbevisning om ufoer. Hans omfattende undersøgelser i ufologiens verden blev reduceret efter udgivelsen af The Watchers I (1991) og The Watchers II (1995), hvor han skrev om sine oplevelser. Han skrev flere bøger om emnet, men også  om tidligere undersøgelser, som han ikke havde skrevet om før i bogen UFO Testament: Anatomy of an Abductee (2002).

I 1979 forvandlede Fowler Betty’s omfattende oplevelser til en bog, “The Andreasson Affair“, på et tidspunkt hvor Betty boede i Florida med to af hendes døtre efter en skilsmisse fra hendes mand. Efter hendes sag blev offentliggjort, mødte hun en mand, Bob Luca, der også påstod at have gjort sig nogle erfaringer efter at være kidnappet af rumvæsener (Her lader det til at alle som Betty kommer i kontakt med, indser, at de også har været bortført!?).  Betty og Bob blev kort efter gift, og deres efterfølgende erfaringer har båret frugt med fire yderligere bøger skrevet af Raymond Fowler.

På grund af den veldokumenterede undersøgelse af Betty, har hendes historie længe været anset af ufo-entusiaster, som værende en af de mere troværdige bortførsels-sager i ufo-mysteriet. Der er dog masser af modstridende detaljer i hendes historie og med hendes personlighed og personlige tro på hvad de rumvæsener, hun hævder at have mødt flere gange, har haft på sin dagsorden. Herunder ridser jeg lige ganske kort op hvad for nogle problemer der sidenhen er dukket op, som kan sætte en stor fed streg under sagens konklusion som værende et såkaldt hoax!

Problemet med troværdigheden

I sager som disse, hvor der ikke er skyggen af beviser, udover de fysiske og psykiske undersøgelser de bortførte kommer igennem, er det altid vanskeligt at forholde sig neutral, når man sætter sig grundigt ind i hvordan en bortførsels-hændelse udvikler sig fra dag 1 og frem til nutiden. Bettys sag udvikler sig fra at hun påstår at være uvidende om ufoer, til at hun har fået at vide af rumvæsenerne, at de tror på Jesus Kristus – altså en slags “spin-off” af ufologiens historie, der bliver blandet sammen med religion. Det giver jo mening, at det første hun oplever ved en bortførsel, er “spirituel opvågenhed”, som så mange andre spirituelt troende også gør det på et vigtigt tidspunkt i deres liv. Derfor er denne oplevelse som Betty har været udsat for, en meget personlig religiøs oplevelse.

Det er meget normalt i USA, at religionen har stor indflydelse på hvad der sker i folks liv, og den måde de kan overføre deres evt. “lidelser” som en slags forklaring på deres “uforklarlige” oplevelser. Når man ser de tilgængelige interviews med Betty og hendes mand Bob, giver det ekstremt god mening, at komme til den konklusion, at det virker som om at “rumvæsenerne” fungerer som en psykisk krykke til at kunne klare sig igennem et – tilsyneladende – miserabelt liv. Det er naturligvis vanskeligt at kunne vurdere, hvis man ikke har set alle hendes interviews, om hun blot er en kvinde, der udlever sine religiøse fantasier med en god historie, der slår “Nærkontakt af Tredje Grad” og lignende film af førstepladsen for nærkontakt-historier.

I det her tilfælde omtaler Betty altid sine møder med “The One” uden egentlig at gå i dybden med det. Men der er højt sandsynligt tale om et “personligt møde med Gud”. Men der findes adskillige tv interviews, hvor man kan se hendes reaktion, når hun skal tale om “The One”. Se fx under video-sektionen i artiklen her.

Afsløret af Bob Luca Jr.

I februar 2007 kom det frem fra Betty og Bob Luca‘s søn Robert Jr. (Bob Luca Jr.), at det var en veludført historie med tilhørende kunstværker som ikke var andet end fup og fiduser! Grunden til afsløringen kom, da Robert fandt ud af, at Betty og Bob begyndte at fortælle (et par år tidligere) at Robert også muligvis var bortført af rumvæsener, fik han nok. Da han fortalte at han ikke var enig med dem, var deres svar, at han enten måtte være på stoffer eller de onde rumvæsener havde haft fat i ham. Det var der, at han besluttede sig til at afsløre dem.

I en mail til UFOUpDatesList.com, skrev han den 10. februar, at hans far var en alkoholisk, notorisk løgner, som havde brug for “seriøs psykologisk hjælp“, da han var i “alvorlige problemer“. Om Betty, skrev han at på det tidspunkt hun blev “bortført”, havde hun været udsat for hustruvold af sin mand, og det følelsesmæssigt chok kom, da hendes to sønner omkom i en bilulykke på samme tid. Efter at hun mødte Bob Luca, var Betty angiveligt besat af at nedskrive alle de drømme hun havde, som hun troede var rumvæsen-bortførsler. Bob opmuntrede hende og medvirkede til at manipulere efterforskere i at tro på historien.

Dengang Bob Luca angiveligt blev bortført (i 1967) efter at have set en film, var han tilsyneladende sammen med dem på stranden, hvor de drak øl og whisky. Han drak så meget, så han gik ud som et lys. Dette var typisk for ham. Men han brugte senere disse “blackouts” som forklaring for når han blev bortført. Disse problemer med alkohol afslørede han aldrig for andre end hans familie, der i forvejen kendte til hans løgnehistorier, der fulgte med. De løgne han fortalte, handlede ikke kun om ufoer, men næsten om alt der var sket i hans liv. Så da han mødte Betty, var der en stor chance for, at kunne føre sig frem og profitere på en utrolig beretning.

Da Robert postede sin afsløring af parret, prøvede Bob Luca at pudse en advokat på ham, men det fejlede, da Robert skrev under ytringsfriheden. Derefter blev deres hjemmeside lukket ned, og kontakten til Robert ligeså. Ray Fowler, der tilsyneladende også havde forkludret hele undersøgelsen, nægtede at svare på spørgsmål til resultaterne. Alle tre besluttede sig åbenbart derefter at trække sig ud af rampelyset.

Betty troede åbenbart så voldsomt på sin underlige religiøse overbevisninger, at hun mente at hun var en moderne profet, og Gud kontakter hende gennem ufoerne, for at advare verden gennem hende. At erklære sig for Gud’s hellige talerør, er aldrig populært. Men Gud taler åbenbart igennem mange, der har en ekstrem spirituel tro på “ham”, og er “den højeste autoritet, der kun taler sandt”. Hendes tro er så stærk, at hun uden kritik tror på Bob’s fortælling om, hvorfor han drikker – at det er fordi i deres familie er udsat for nyresvigt, og den eneste grund til, at drikke alkohol, er fordi familielægen angiveligt fortalte dem, at det ville afholde dem fra at ende på sygehuset. Det troede Betty tilsyneladende 100% på uden at stille spørgsmål!

Bob Luca Jr. har i dag ingen eksisterende hjemmeside. Bettys forsvarer beskyldte ham for at være en løgner ude af stand til at bruge stavekontrol (det kan ses i linket nederst). Betty og Bobs officielle hjemmeside, stod der et åbent brev fra Bob Luca, der afviser sin søns anklager. Ifølge Bob blev Robert Jr. udstødt af familien pga. hans problemer med stoffer og alkohol. Han meddelte også, at hans søn nu var død, men dødsårsagen ikke blev givet i hans nekrolog, som du kan se her. (læg mærke til, at faderen, Bob, ikke er nævnt)

Betty om sine personlige problemer:

Ja, mange ting ændrede sig i familien. Min far døde, min eksmand forsvandt, mine to sønner døde i en bilulykke, min mor boede hos os, jeg flyttede til Florida med hende og mine to yngste døtre. Jeg fik at vide, at jeg ikke skulle snakke med nogen journalister. Jeg var nødt til at sælge mit hjem, og børnene måtte flytte skoler. Hele mit liv, og min familie var forandret pga. vi gennemgik nogle meget vanskelige tider.” (Kilde)

“Sløret Løftes” 38 år efter

Den 23. august, 2017, dukkede Betty og Bob op til et online radio interview med “Inception Radio Network” (se nederst i artiklen), som var deres første interview om deres personlige liv og oplevelser med ufo-fænomenet, som de skriver alt om i deres nye bog, “A Lifting of the Veil“. Ray Fowlers bog “The Andreasson Affair” var en bestseller i 1980, og 38 år siden kommer fortsættelsen så, der lige skruer et gear op for konspirationer, paranormale hændelser med rumvæsener og sorte umarkerede helikoptere og ingen ringere end de berygtede MIB’ere.

KRITIK FOR OG IMOD HÆNDELSEN:

FOR:

Der er desværre ikke ret meget der tæller for at man skal tro på denne historie, da den i høj grad mere minder om en religiøs oplevelse, end en typisk nærkontakt med rumvæsener. Deres historier bliver fortalt meget overbevisende, men også med meget usikkerhed gennem årene, hvor Bettys historie er den, der bliver lagt mest vægt på, pga. hendes meget detaljerede tegninger af sine oplevelser (hun tegner, fordi hun ikke er så god til at sætte ord på sin oplevelser) og Bobs historie mest går ud på at fortælle om “nogen i regeringen holder øje med dem, og forfølger dem.” Det er altid vanskeligt at skille sådan en “spirituel opvågenhed” fra enhver anden bortførsels-sag, som vi kender det fra film og tv serier. Da der heller ikke eksisterer konkrete beviser for “hellige kristne rumvæsener” i lige grad med engle og guder, osv, så er man egentlig lige vidt med at afsløre sådan en historie, med mindre det endelige formål – som desværre der tit er i USA – er at tjene penge på en god historie på lige fod med andre succesfulde bestseller-forfattere.

Det eneste der bakker op omkring historien, er de utallige ufoobservationer, der kunne ses i Massachusetts i januar måned op til denne hændelse – disse er de mest interessante:

 • Den 13. januar blev to ufoer spottet over Westover AFB i Chicopee, som blev fotograferet.
 • En disk med kuppel på toppen blev set den 15. januar over Granville, og samme dag blev en diskformet ufo set af to kvinder omkring 10 km sydøst for Granville i North Granby, CN.
 • Den 18. januar blev et skylignende objekt med en kuppel på toppen spottet over en lufthavn, og en anden person så et lignende objekt over Mansfield omkring 10 km nord for Norton. Senere samme dag i South Williamstown så fire vidner et lyn på himlen efterfulgt af strømsvigt. De så et diskformet fartøj med kuppel svæve på den anden side af Green River.

En anden ting er, at Bob Luca anklagede sin 43-årige søn, der døde i 2009, for at være stofmisbruger og alkoholiker, og havde tilsyneladende fjernet ham fra sit testamente i 2005 – noget som muligvis kan svække sønnens anklage mod sin far og stedmor, men til gengæld tilføjer ekstra “troværdighed” i deres favør. For Robert havde tilsyneladende forsøgt selvmord som 36-årig med en 22. kaliber pistol den 12. maj 2002 i sin by Meriden, CT, hvor han ringede til politiet og bad dem fjerne sin biologiske mor fra adressen, så hun ikke var der når han begik selvmord (hun sov fra det hele på sofaen og var aldrig i fare). Læs her og her.

Så “for-delenen” her, kan kun siges, at være Betty og Bobs formål med at holde “historien” i live, er at fortælle en række “mytiske episoder”, for at kunne skabe interesse for dem selv, og med al sandsynlighed tjene nogle gode penge på folk, der gider købe Bettys kunstværker, og især deres seneste bog “A Lifting of the Veil“.

IMOD:

 • Bob Luca‘s søn afslørede den 10. februar, 2007, at hele historien var fup og fiduser i en mail til UFOUpdatesList.com, som du kan læse her.
 • Bob Luca er ifølge sin nu fremmedgjorte søn, en alkoholisk lystløgner og har brugt Bettys historie som en måde at tjene penge på en løgnehistorie. Det er åbenbart ham, der er hjernen bag hele historien, som Ray Fowler tilsyneladende faldt for første gang han hørte den.
 • Betty er en ekstremt dedikeret kristen, og det kan ses, når hun taler om det i interviews, når hun snakker om “de guddommelige oplevelser”.
 • Af historien, der gentages, er versionen, at Bettys datter Becky kun bliver bragt ud af trancen, for at vise at hun er ok, og derefter blive sat i trance igen. Det er i modstrid med historien om, at Becky blev taget med op i ufoen – men det er måske en senere historie der er blandet sammen med denne “første” bortførsel.
 • Bettys beskrivelse af rumvæsenerne er sær, selvmodsigende og ulogisk.
 • Over årene varierer Bettys beskrivelse af rumvæsenernes øjne fra hvide med pupiller til at være komplet sorte som i “Nærkontakt af Tredje Grad“. Den første tegning fra 1977 viser rumvæsenet med pupiller, og den anden tegning fra 1980 (efter “Nærkontakt”) viser sorte øjne.
 • Uniformen giver heller ikke mening, da rumvæsenerne angiveligt “hopper” afsted, som om de befinder sig på månens overflade.
 • Selvom rumvæsenerne altså kun svævede fra rumskibet og ind i Bettys hus, så bar de alligevel støvler, selvom de ikke rørte jorden på noget tidspunkt (?) Er det støvlerne der ophæver tyngdeloven?
 • Her bliver det lidt underligt: Rumvæsenerne meddeler via telepati, at de deler sin hengivenhed med “vor Herre og frelser, Jesus Kristus, der snart vil komme tilbage.” De viser hende et billede af fuglen føniks, der rejser sig fra sin egen aske. Det skal angiveligt symbolisere menneskehedens evne til at rejse sig fra asken fra dets egen destruktion, der tilsyneladende sker tidligere end forventet. Væsenerne førte hende til en stor dør, hvor der boede et væsen, som Betty kalder “The One” (Den Ene). “The One” (Hans Enhed?) afslørede nogle “store hemmeligheder” til hende, som hun af en eller anden årsag ikke måtte fremkalde under hypnose (?)
 • Flere år senere, hvor Betty tilsyneladende har lov til at bruge den “fastsatte tid”, som hun var blevet “nægtet” at fremkalde via hypnose, osv. Det var så åbenbart blevet tid til at begynde at “forkynde” hendes fortælling om rum-frelse. På dette tidspunkt, havde hun angiveligt læst en ufo-artikel, som er værd at nævne, fordi hun kort tid efter skrev et brev til en gruppe ufo-entusiaster, som derefter blev interesseret i hendes sag.
 • Regressions-hypnose er stærkt kritiseret, da senere undersøgelser har bevist, hvor let den menneskelige hjerne/hukommelse, er at manipulere med. Man er således ikke i tvivl om, at folk med alt for åbne sind, er letpåvirkelig og modtagelige for hypnose, og er også i stand til at skabe falske minder, som dækker over en mulig virkelig hændelse, som intet har med rumvæsener eller religiøse overbevisninger at gøre. Så er det muligt med 12 sessioners hypnose, at genkalde minder, som hun slet ikke har haft, men som er baseret på hendes efterfølgende drømme? Desuden så er folk der fx er overbevist om, at Gud og alle hans undersåtter (budbringere i form af engle, dæmoner, osv) virkelig er tilbøjelig til at have oplevelser, der svarer til det, de tror fuldt og fast på.
 • Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at påpege den profiterings-mulighed, som amerikanere så ofte benytter sig af, når de har en god historie som de vil dele med andre. Det er næsten indbegrebet af “den amerikanske drøm”, at “blive til noget fordi det kan lade sig gøre” i USA. Mange ufologer og eksperter i ufologi, osv, har gjort det til sit levebrød at drage på foredragsturne på diverse ufo-kongresser, og andre sammenslutninger, for at reklamere for deres egne udgivelser, eller personlige meninger om hvad ufologi egentlig går ud på. Fællesskabet, er vel nok det mest vigtige i disse sager, at jo flere der kan dele disse personlige oplevelser med andre ligesindede, er en bekræftelse i sig selv om, at “der foregår noget” som resten af verden ikke aner noget om. Så troværdigheden står og falder med de forskellige “unikke” påstande, hvor det gælder om at tro på de mest sandsynlige.

Konklusion:

Sagens troværdighed hænger naturligvis på Robert Jr., der altså stod frem og afslørede sine forældres angivelige “fantasiverden”, og så ellers omvendt kritikken af den religiøse overbevisning, der gør historien til mere end bare et konventionelt møde med udenjordiske livsformer, der tilsyneladende kender os så meget (eller så lidt), at de vil bruge religiøse mennesker som “talerør” og budbringer for deres advarsler om en kommende dommedag. Men så er der lige svaret fra hans far, der skrev det åbne brev på deres hjemmeside og afviste sønnens anklager, og selv afslører at sønnen døde (ikke angivet) som 43-årig i Connecticut (angiveligt af sit misbrug ifølge faderen). Utallige psykologer og eksperter i kropssprog kan sikkert finde mange tegn på løgne i de tv interviews Betty og Bob deltager i. I et af dem fra august 2017, som kan ses i bunden af artiklen, er Betty i en alder af 80 år begyndt at udvise svagheder med at huske på sine historie, og må overlade det til Bob at afslutte hendes historier, når hun ikke kan huske resten.

Historien er stadig interessant nok, fordi den jo aldrig er bevist som ægte eller falsk. Og Betty og Bob virker som om de er overbeviste om, alt hvad de har oplevet. Alt man har er en analyse af noget af det der har været udtalt i artikler og online radio interviews, osv. Indtil videre, kan jeg kun bedømme sagen som værende et “trosspørgsmål” uden konkrete beviser på parrets (og relaterede venners) oplevelser. Uanset hvad, er det jo en meget interessant historie, som deler meningerne om troværdigheden.

VIDEO:

BETTY ANDREASSON 1979, RAYMOND FOWLER APRIL 23, 1979, RAYMOND FOWLER MAY 23, 1979, MIKE DOUGLAS SHOW, JUNE 12, 1979:

 

 

Kilder brugt til artiklen:

https://www.thoughtco.com/the-betty-andreasson-abduction-3293360
https://bizarreandgrotesque.com/2016/03/15/the-betty-andreasson-abduction/
https://en.wikipedia.org/wiki/Raymond_E._Fowler
UFO Testament – Anatomy of an Abductee (Google Bøger)
https://en.wikipedia.org/wiki/Alien_abduction
http://www.andreassonaffair.com/
http://www.surfingtheapocalypse.net/forum/index.php?id=169091
http://www.theironskeptic.com/articles/andreasson/andreasson.htm

Referencer:

Bettys illustrationer kan ses her.
http://www.expandedperspectives.com/the-andreasson-affair/ (podcast interview)
http://ufoupdateslist.com/2007/feb/m10-001.shtml (HOAX)
UFOs, Alien Abductions, and the Apocalypse: (The Case of Betty Andreasson) by Richie Cooley (Google Bøger) (gratis bog, 17 sider)
http://www.ufocasebook.com/andreassonluca.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *