Mange astronauter verden over har ladet livet, enten i tjeneste, eller mere naturlige årsager, siden USA‘s rumprograms begyndelse.

Edgar Mitchell S70-55388

Ed Mitchell var sammen med sine to andre kollegaer Alan Shepard Jr. (død 21. juli, 1998) og Stuart Roosa (død 12. december, 1994) ombord Apollo 14 på vej til Månen i februar, 1971. Mitchell var den sidste overlevende af de tre – inden han døde efter kort tids sygdom i torsdags – næsten 45 år efter månelandingen. Han blev 85 år.

Edgar Mitchell var med til at sætte verdensrekorden i at have været længst tid på månens overflade – 33 timer, der inkluderede 9 timer og 17 minutters månevandring. Det var også den første mission, hvor der blev transmitteret farve-tv direkte fra Månen.

Det tager mere end bare et øjeblik at forstå, at dette er Jorden … dette er vores hjem. -Ed Mitchell

Den, som inspirerede Mitchell til at blive astronaut, var John F. Kennedy, da han erklærede at han ville sende mennesket til Månen indenfor 10 år.

En kontroversiel holdning

Mitchell var en person, der efter sin månevandring blev åbensindet omkring liv fra andre steder i rummet, noget som han næsten chokerede omverdenen med tilbage i 2008, da han lod sig interviewe af Kerrang Radio, der ellers kun er forbeholdt musiknyheder – du kan lytte her:

Mitchell gjorde sig virkelig bemærket med nogle af disse udtalelser han kom med, bl.a. at Roswell-hændelsen dækkede over en rigtig hændelse med rumvæsener, der styrtede ned med deres skib. Han påstod yderligere, at Jorden bliver besøgt jævnligt, og at dette hemmeligholdes af NASA og CIA. NASA benægtede at være i besiddelse af den slags oplysninger. Trods det, så mener Mitchell altså, at regeringen hemmeligholder Roswell-hændelsen fordi de ikke var sikker på at det rumvæsen de fandt var fjendtlig, og at USA ikke ønskede at russerne hørte om det.

Jeg har haft en omgangskreds af folk fra militæret og efterretningstjenesten, som ved, at under overfladen af det, som er offentlig viden, så ja.. har vi haft besøg. – Ed Mitchell

1354928749-0603049-www.nevsepic.com.ua
Photo Credit: Wikipedia

I interviewet forsikrede han, at emnet ikke var noget der optog ham synderligt, men at det han udtalte sig om, mener han rent faktisk alvorligt.
Mitchell voksede op i området omkring den lille by Roswell, der er et meget berømt og besøgt ufo hotspot i dag, omgærdet af historier om ufoer på nattehimlen og militærets hemmelige eksperimenter.

Roswell, NM

Udover troen på rumvæsener, har Mitchell afsløret, at han har haft en interesse i paranormale fænomener både under og efter Apollo-missionen. Han stiftede i 1973 Institute of Noetic Sciences, der skulle undersøge sager, som den konventionelle videnskab ikke ville røre ved med en ildtang, så som liv efter døden, healing af andre gennem bøn og meditation.

NASA selv afviser historien om de hemmeligholdte rumvæsener i denne korte meddelelse:

– Nasa arbejder ikke med at finde UFO’er. Nasa driver ikke nogen virksomhed, der ønsker at skjule rumvæsener på Jorden eller andre steder i verdensrummet. Dr. Mitchell er en stor amerikaner, men vi deler ikke hans synspunkt i denne sag.
– NASA

Eigil Friis-Christensen, der er direktør for DTU Space, mener heller ikke der er nogen værdi i radiointerviewet:

Han har en vis anciennitet og troværdighed gennem sin fortid, men han er ikke længere ansat gennem Nasa. Og når han ikke fremlægger belæg for sine påstande, kan man ikke bruge det til noget som helst.

Læs i øvrigt en meget mere detaljeret artikel om Edgar Mitchell, skrevet af min SUFOI-kollega, Henning Detlefsen her.

KILDER & REFERENCER:

https://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Mitchell
http://www.avisen.dk/den-sjette-mand-paa-maanen-er-doed_369597.aspx
http://ing.dk/artikel/astronaut-rumvaesener-har-besogt-jorden-89816

Apollo 14 besætningen (V-H: Roosa, Shepard, og Mitchell) By NASA - Great Images in NASA Description, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=425997Apollo 14 besætningen (V-H: Roosa, Shepard, og Mitchell) By NASA – Great Images in NASA Description, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=425997

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *