Tilbage i maj 2006, sammensatte den amerikanske forfatter og skeptiker, samt chefredaktør fra Skeptical Inquirer, Benjamin Radford, en artikel om ti rumvæsen-historier, der blev afsløret som fup. I dag, den 17. november, 2015, postede space.com artiklen på deres facebookgruppe, og så fik jeg inspirationen til lige at sammensætte denne artikel.

HVEM ER BENJAMIN RADFORD?

1280px-Radford_BW_2

Han har skrevet, været medforfatter og medvirket i tyve bøger, samt skrevet over 1000 artikler, m.m. på et bredt udvalg af myter, legender, det paranormale, kritisk tænkning, massehysteri og uforklarlige fænomener. Hans seneste bog, Mysterious New Mexico: Miracles, Magic, and Monsters in the Land of Enchantment, blev udgivet i 2014 og er en videnskabelig undersøgelse af berømte legender og folkefortællinger i New Mexico. Han kalder ham selv en af de få  videnskab-baserede paranormal efterforskere, og han er ikke i tvivl om at ufoer eksisterer, altså når man tror på at ufoerne er uidentificerede flyvende objekter, og ikke som enhver uvidende tror at det står for – rumskibe fra andre planeter. Bare fordi noget er uidentificeret, betyder det ikke at det dermed er et overjordisk fænomen man oplever. Men Radford forbliver åbensindet, og er overbevist om, at forklaringerne på fænomenerne ikke nødvendigvis kan ses på himlen, men kan findes i vores sind. Som han skriver: “Mennesker er mønstersøgende skabninger, og vores hjerner forsøger deperat at finde meningen i ting, vi ikke umiddelbart genkender. Ofte er vi korrekte i vores vurderinger af, hvad vi ser og oplever, men mange gange fejlopfatter, misforstår eller husker vi simpelthen forkert. De, som hævder at have mødt rumvæsener og set ufoer er sommetider blevet latterliggjort og regnet for skøre, men i virkeligheden er vi alle udstyret med de samme fejlbarlige hjerner. Mens nogle mennesker opsøger de skeptiske eller videnskabelige forklaringer, beslutter andre sig for hvis de ikke kan finde en forklaring, at ingen andre kan, og det derfor er mystisk eller uforklarligt.”
Udover at holde jævnlige foredrag ved universiteter og konferencer omkring i landet omkring hans arbejde, så er han blandt andet bidragsyder på Snopes.com, der er en rigtig god hjemmeside om folkefortællinger, myter og legender, hvor der bliver afsløret historier om hvad ellers man mener er fejlfortolket, almindelig kendt (eller ukendt) fejlinformation, osv. Herunder præsenteres ti myter, der er blevet afsløret over årene.

10. Kvægmishandlinger
tumblr_nfevuq2IKB1rss7bpo3_1280

Baggrund:
Når rumvæsener ikke har travlt med at kidnappe mennesker (se nr. 2) eller indplante ting i dem (se nr. 3), eller laver korncirkler (se nr. 7), slagter de kvæg, enten med videnskabelige formål, eller bare sadistisk morskab. Siden 1960’erne, var det stort set kun i Pennsylvanien og Kansas det fandt sted. og siden 1967 er hundredvis af døde dyr blevet fundet i andre stater i USA, med usædvanlige eller uforklarlige ting der er gjort imod dem, herunder at de er blevet drænet for blod, at deres organer er blevet fjernet med “kirurigsk præcision.” Charles Fort var en af de første til at indsamle rapporter om disse mishandlinger, der fandt sted i England sidst i det 19. og i det første af det 20. århundrede.

Den virkelige historie:
Rovdrift på dyreopdræt har plaget ranchere og landmænd i årtusinder, men først de seneste årtier (under offentlighedens ufo-interesse), at nogen mente at rumvæsener var gerningsmændene. Senere forskning viser, at de “mystiske” mishandlinger i virkeligheden er ganske almindelige og er forårsaget af naturlige forrådnelsesprocesser og ådselsædere. Pudsigt nok er det samme fænomen blevet tilskrevet ikke kun rumvæsener, men også sataniske kulter og den frygtede Chupacabra (gedesuger) i de spanske folkefortællinger, der først blev rapporteret i Puerto Rico, samt Mexico og USA i de latinamerikanske fællesskaber.

09. Rumvæsen-ingeniører

Egypt.Giza.Sphinx.02

Baggrund:
Videnskab kan ikke forklare hvordan Gizapyramiderne i Egypten blev bygget, fordi de er så præcist tilpasset og designet, at kun rumvæsener kan have haft en finger med i skabelsen for tusinder år siden.

Den virkelige historie:
Mens mange mennesker antager, at dem, der levede i tidligere tider (som fx egypterne) ikke var ressourcefulde nok til at kunne skabe imponerende ingeniørbedrifter uden udenjordisk hjælp, er dette simpelthen ikke sandheden. Faktisk er de byggemetoder, som egypterne brugte, veldokumenteret, og er skrevet om mange steder, fx i National Geographic Magazine og Mark Lehner’s bog, The Complete Pyramid. Det eneste virkelige mysterie her, er hvorfor nogen stadig insisterer på at det er rumvæsener der var involveret i byggeriet.

08. Area 51

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wfm_x51_area51_warningsign.jpg#/media/File:Wfm_x51_area51_warningsign.jpgarea51

Baggrund:
Kodenavnet Area 51, er den mest kendte betegnelse for den tophemmelige Groom Lake-base i Nevadas ørken. Det er stedet, hvor den amerikanske regering opbevarer vragdele fra nedstyrtede ufoer og deres besætningsmedlemmer, mest berømt er vragresterne fra Roswell i 1947. Der skulle således også være genskabt rumskibe ud af vragresterne, og de bliver testfløjet fra en hemmelig base syd for Area 51, kaldet S-4 (iflg. Bob Lazar, november 1989). Nogle påstår ovenikøbet, at det er et officielt godkendt landingssted for rumskibe, hvor der er indgået et samarbejde mellem regeringen og rumvæsener i samme stil med Dulcebasen’s hemmelige historie. Ud af dette samarbejde, skulle den amerikanske regering være i besiddelse af “stjerneporte” og tidsmaskiner. Som ved Dulcebasen, skulle der således også befinde sig en enorm underjordisk base nedenunder.

Den virkelige historie:
Den simple kendsgerning er, at offentligheden ikke rigtig ved hvad der foregår på den hemmelige base nær Groom Lake. Nøgleordet er “hemmeligt”, men der er naturligvis lovlige grunde til at regeringen og militæret ønsker at holde hensigten med basen hemmeligt, som ikke har det fjerneste med rumvæsener eller ufoer at gøre. Korrespondenten fra 60 Minutes, Leslie Stahl foreslog, at området kunne være en losseplads for giftigt affald. Siden er der kommet andre afsløringer frem, der har givet et lille indblik i, hvad der foregår på basen. I 2009 afslørede for første gang fem tidligere medarbejdere på Area 51, hvad der foregik på basen. Læs mere her. Basen blev officielt afsløret og anerkendt i et 400-siders dokument i 2013 om CIA og det hemmelige U-2 spionfly: “Central Intelligence Agency and Overhead Reconnaissance: The U-2 and Oxcart Programs, 1954-1974.” (højreklik og download her) Du kan se en tidslinje over over hændelser, der er kommet frem i offentligheden her (engelsk).

07. ‘Ansigtet’ på Mars

hero_of_a_thousand_faces

Baggrund:
Beviset for, at der eksisterer fremmede intelligente livsformer i universet, findes på Mars – eller det påstår bla. Richard Hoagland, forfatteren bag bogen, The Monuments of Mars: A City on the Edge of Forever. Ifølge Hoagland, viser NASA fotografier af Cydonia-regionen på Mars et menneskelignende ansigt. Hoagland er overbevist om, at dette ansigt er lavet af intelligente væsener, og indikerer, at der er (eller var) byer på Mars.

Den virkelige sandhed:
“Ansigtet” er et eksempel på fantasi og ønsketænkning. Fotografierne, der viser et område der vagt minder om et ansigt på Mars, blev taget af Viking 1 Orbiter i 1976. Siden da, er langt flere og bedre billeder blevet taget (fx af Mars Global Surveyor i 1998). De nye billeder afslørede i detaljer et stort eroderet område, og “ansigtet” var simpelthen en kombination af lav billedopløsning og lys og skygge. I 1996 offentliggjorde forskere fra NASA, at de mente at have fundet spor af mikroskopiske fossiler efter bakterier i meteoritten Allan Hills 84001, der antages at komme fra Mars. Det anses dog for værende usikkert, om de konstaterede spor stammer fra liv på planeten, eller om sporerne er afsat af andre årsager. NASA oplyste den 16. december 2014, at Curiosity rover havde foretaget den første sikre opdagelse af organisk materiale på Mars i forbindelse med analyse af gasser fra boreprøver på planeten. Forekomsten af organiske molekyler er dog ikke bevis for eksistensen af tidligere liv på Mars, da det organiske materiale kan være opstået på mange andre måder end gennem liv.

06. Korncirkler

CropCircleW

Baggrund:
Rumvæsener er den mest sandsynlige årsag til de mystiske cirkler og andre mønstre, der i perioder kan findes på landmændenes marker. De er en slags tegn eller budskaber, som mennesket ikke har lært at tyde endnu.

Den virkelige sandhed:
Trods filmen Signs, er der ingen beviser på, at korncirklerne skulle være lavet af fremmede intelligente væsener. Fupnumre er langt den bedste forklaring på korncirklerne – end sandsynligheden for, at rumvæsener skulle rejse tusinder af lysår til Jorden, for kun at tromle landmænds marker flade, efterlade mystiske beskeder på dem. Man skulle tro, at rumvæsener, der kan komme hertil, var mere intelligente og indse at deres budskaber ikke når frem, og lære at være mere direkte.

05. Rumvæsen-obduktionen

ps-x1

Baggrund:
“Roswell-hændelsen” i 1947 fik et boost af troværdighed i 1995, da en 17 minutter lang, kornet, sort-hvid film dukkede op. Den tophemmelige film (filmet af militæret og viser en obduktion af et rumvæsen-lig) blev udråbt som bevis for hvad nogle ufo-entusiaster havde hævdet hele tiden – at rumvæsen-lig blev opbevaret hos den amerikanske regering.

Den virkelige sandhed:
I 1995 blev filmen solgt til tv stationer og sendt til mere end 33 lande. Kort efter rumvæsen-obduktionen med titlen Alien Autopsy: Fact or Fiction (se den her), blev vist på Fox TV den 28. august, 1995, blev der rejst alvorlig tvivl om ægtheden af filmen. Skeptikere (og selv mange ufo forskere) mente at filmen var et fupnummer, og udpegede anakronismer og uoverensstemmelser i filmen. Men fordi Roswell historien er så mangelfuld i beviser, klyngede mange sig til håbet om, at optagelserne var ægte nok. I 2006 afslørede Ray Santilli, at han havde lavet filmen, og erklærede det hele var et fupnummer. Se filmen her. Her er en anden video, der hævdes at være den originale obduktion, uploadet af youtube-brugeren “paranormalinformer”. Se den her.

04. Flyvende tallerkener

K-Arnold(reconstitution)

Baggrund:
Den 24 juni, begyndte den moderne UFO æra, da piloten Kenneth Arnold, spottede ni “flyvende tallerkener” flyve med høj hastighed nær Mount Rainier, Washington. Snart efter begyndte andre at rapportere lignende ufoer, hvilket startede en såkaldt “ufo-bølge”. Arnolds historie blev ti dage senere underbygget af beretninger fra besætningen på et United Airlines– passagerfly, der observerede mellem fem og ni lignende fartøjer i samme område. Senere på måneden tog en beboer i staten Oklahoma et foto af otte flyvende objekter, som lignede dem, Arnold havde­ set

Den virkelige sandhed:
Udtrykket “flyvende tallerken” er så kendt af amerikanere og ufo-entusiaster, men er faktisk resultatet af en journalists fejl. Efter at have interviewet Arnold om observationen, skrev journalisten fra East Oregonian, at Arnold så runde luftfartøjer (faktisk sagde Arnold at de var “halvmåne formet”). Arnold erklærede, at objekterne “fløj uberegneligt, som en tallerken, hvis du laver smuttere over vandet med den.” Men “tallerken” fortolkningen sad ubehjælpelig fast, hvilket fik mange vidner til at gentage (og fupmagerne til at duplikere) Arnold’s ikke-eksisterende beskrivelse. Dette viser især hvilken rolle antydningen spiller i ufo-observationer. Som skeptikeren Marty Kottmeyer spørger, “Hvorfor ville rumvæsener omstrukturere deres fartøjer for at få det til at passe med journalistens fejl?
Selvom det amerikanske forsvar hævdede, at Arnold havde set en luftspejling, satte den militære efterretningstjeneste, Army Air Force Intelligence, en stor undersøgelse af UFO-observationer i gang.

03. Rumvæsen-implantater
1346620538_45-e1346684078853

Baggrund:
Som en del af skumle eksperimenter, har rumvæsener indopereret forskellige objekter i de mennesker de har bortført. Ofrene har fundet små fremmedlegemer i deres kroppe, og det går op for dem, at de har været bortført. utallige fremmedlegemer er blevet indsamlet, og når de er blevet undersøgt videnkabeligt, har man fundet ud af, at der er tale om uforgængeligt materiale, eller materiale der ikke stammer fra Jorden.

Den virkelige sandhed:
Joe Nickell, en prominent klummeskribent fra Skeptical Inquirer magasinet bemærkede, at “siden 1994 er der blevet indsamlet det der påstås at være implantater, fra kirurigske operationer, men de er bemærkelsesværdigt forskelligartede; den ene ligner et stykke glasskår, en anden ligner et trekantet stykke metal, endnu en ligner kulfiber, osv. Ingen blev fundet i hjernen eller næsehulen, men fra tæer, hænder, skinneben, det ydre øre, osv. Nogle var der spor efter ar, andre ikke. Som en læge ved, kan fremmedlegemer komme ubemærket ind i kroppen, som fx ved et fald, eller mens man går barfodet på stranden eller græs.” Folk finder alle mulige underlige ting i deres kroppe, men hidtil er ingen blevet bevist som værende af udenjordisk oprindelse. Se en dokumentar med den berømte fodlæge Dr.Roger K. Lear, der er kendt som lægen der bortopererede 17 rumvæsen-implantater her. Han påstod at objekterne “udstrålede radiosignaler”Dr. Roger Lear døde den 14. marts, 2014.

02. Rumvæsen-bortførsler

Walton(reconstitution)

Baggrund:
Hundredvis af mennesker hævder at være blevet bortført af rumvæsener, specielt i 1980’erne. De blev udsat for fysisk overgreb, seksuelle eksperimenter, og implantater (se nr. 3). De første bortførsels-sager var Antonio Vilas Boas (1957) og Betty & Barney Hill (1961).  Flere fremtrædende forskere, herunder Harvards John Mack, støttede påstandene og skrev bøger om disse ofre. I 1987 udgav Budd Hopkins bogen  Intruders: The Incredible Visitations at Copley Woods, hvor hovedpersonen Dr. Neil Chase, er baseret på John Mack. En miniserie, Intruders, baseret delvist på bogen, kom i tv i 1992.  Se interview med Hopkins her. Budd Hopkins døde den 21. august, 2011.

Den virkelige sandhed:
Der kan være flere årsager til bortførslerne. Mange af disse oplevelser kommer frem år efter, fx under psykologisk behandlinger, eller hypnosebehandlinger. Forskningen har vist, at der kan skabes falske minder i løbet af terapien pga. skødesløse psykologer. Folk kan rent faktisk komme til at tro at de er blevet bortført eller misbrugt, selvom de ikke var det. Andre forskere har påvist en fælles psykologisk proces, der kaldes søvnparalyse, som kan fejlfortolkes som rumvæsenbortførelse. Se en dokumentar om fænomenet her og her.

01. Roswell-hændelsen

roswell.ramey

Baggrund:
Historiens mest berømte UFO-nedstyrtning, fandt sted den 2. juli, 1947 i på en ranch lige uden for Roswell, New Mexico. Mystiske vragrester og rumvæsen-lig (se nr. 5), blev opsamlet og hastet bort til en militærbase. Mange ufologer, bøger og tv-programmer har omtalt den påståede episode. I dag er ufo-turismen en vigtig indtægtskilde for folk omkring Roswell.

Den virkelige sandhed:
Der fandt rent faktisk et cover-up af hvad der styrtede ned ved Roswell, men myndighederne skjulte ikke et fremmed rumskib, men en vejrballon fra et hemmeligt spionprogram kaldet Project Mogul. Vragresterne der blev beskrevet af de oprindelige øjenvidner matcher præcist balloner, der anvendtes i programmet. De mere fantasifulde beretninger kom først til senere, da historien blev genopvækket (fra de døde) af atomfysikeren Stanton Friedman, der tror på at der virkelig styrtede et udenjordisk rumskib ned. Nedstyrtningen i 1947 var ikke den eneste hændelse, men én ud af mange om nedstyrtede ufoer med døde eller levende besætningsmedlemmer, hvoraf de ældste går mere end 100 år tilbage. I 1994 blev “Roswell-sagen” officielt afsluttet. Se en forelæsning af Prof. Richard A. Muller, der giver en detaljeret forklaring på videnskaben brugt i Project Mogul her.

KILDER OG REFERENCER:

http://www.space.com/9704-ten-alien-encounters-debunked.html
http://benjaminradford.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Radford
https://www.facebook.com/ben.radford.58
http://www.csicop.org/author/benradford
http://news.discovery.com/contributors/benjamin-radford.htm
http://abcnews.go.com/US/area-51-revealed-cia-spy-plane-documents/story?id=19977635
https://da.wikipedia.org/wiki/Mars_(planet)
http://www.nasa.gov/content/goddard/mars-organic-matter
https://www.google.com/mars/
http://www.badastronomy.com/bad/misc/hoagland/index.html
https://da.wikipedia.org/wiki/Korncirkler
http://www.korncirkler.dk/
http://www.cropcircleconnector.com/
http://temporarytemples.co.uk/
http://www.cropcircleaccess.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Alien_autopsy
https://da.wikipedia.org/wiki/Ufo_(objekt)
http://www.skepdic.com/saucers.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Alien_implants
http://www.cicap.org/new/articolo.php?id=101028
https://en.wikipedia.org/wiki/Alien_abduction
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_alien_abduction_claims
http://www.csicop.org/si/show/abduction_by_aliens_or_sleep_paralysis
https://da.wikipedia.org/wiki/Roswell-hændelsen
https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Mogul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *