exopol_ZJ02_01
Ud af alle de kendte planeter i vores solsystem, står kun én planet klarest frem, hvad angår muligt besøgende fra andre planeter i menneskets historie – Mars, den røde planet. Eller i hvert fald i den fiktive verdenshistorie – og specielt i ufologiens historie. Uendelige påstande og såkaldte “beviser” i form af interviews af vidner og andre personligheder der bruger NASA‘s billeder fra Mars til at overbevise tilskueren om at “noget er helt galt” – at NASA‘s teknikere har overset et bevis på intelligent liv på den røde planet, som ikke er blevet redigeret væk fra de offentliggjorte billeder. Da Richard Hoagland (læs: “Det, man ser…“) første gang begyndte sin mission med at “afsløre” NASA i at redigere sine billeder, stod det åbenbart klart for alle der troede på Hoagland, at NASA og den amerikanske regering ikke var interesseret i at afsløre eksistensen af liv på andre planeter. Men for enhver anden med lidt fornuftig kritik af Hoagland og lignende, kan efterfølgende påvise, at disse beviser peger hen på et meget menneskeligt problem – den “fejl” som menneskets genkendelsescenter har, som man kalder Pareidolia. Når det er blandet godt sammen med paranoia og vrede og frustration over regeringernes tilsyneladende mangel på respekt overfor deres borgere, giver det et godt grundlag til at opfinde konspirationsteorier, som er med til at fuppe personer, som er villige til tro på det første og bedste “bevis” imod NASAs fremstilling af sagen.

Her følger en gennemgang af fakta og fuphistorier, der er med til at åbne vores øjne for, hvad der kan eksistere af lignende intelligent liv som vores. I denne tid, er Mars meget omtalt, specielt med de seneste opdagelser, som har bekræftet vores spekulationer, om der findes flydende vand på den røde planet.

Den 27. september, 2015 kom det frem ved et pressemøde (læs her), at NASA havde fundet beviser som kunne løfte sløret for et af Mars‘ største mysterier – om der var flydende vand på planeten. Ikke mindre end en sensationel opdagelse, som efterfølgende har medført lignende beviser på andre af vores nabo planeter og måner, som jeg vil komme ind på i artiklen herunder.

DEN RØDE PLANET

325c168c69a56940363d8b74f254f599.wix_mp_512

Mars er en af de 5 planeter der har været kendt siden oldtiden, og er opkaldt efter den græsk-romerske krigsgud Mars. Egypterne var de første til at give Mars sit navn – Har dècher (Den Røde). Babylonerne kaldte den Nergal (Dødens stjerne). Grækerne og romerne opkaldte planeten efter deres guder, hhv. Ares og Mars. Hebræerne kaldte den Ma’adim, eller “den der rødmer”. Mange troede oprindeligt, at den røde farve stammede fra blod på planeten. Men man ved i dag, at den røde farve skyldes jernoxid – bedre kendt som rust, med konsistens som talkumpulver. De metalliske sten på Mars ruster rent faktisk! Grækerne troede at Jorden var universets centrum, og at Mars var én af de planeter som kredsede omkring den. Atmosfæren på den røde planet består for det meste af kuldioxid, og er så tynd, at vand kan eksistere i flydende form – men indtil videre kun i vanddamp eller is. Indtil beviset på flydende vand kom frem i 2015, blev vandet anset for at være “den hellige gral” på Mars.

LIV PÅ MARS

Et af de mere nedslående fakta om Mars er, at ingen mennesker kan overleve det lave tryk på planeten. Hvis man rejste dertil og kom ud på overfladen uden en rumdragt, ville ens blod begynde at “koge” – og kort efter dør man!

Der er tydelige tegn på erosion mange steder på Mars. Blandt andet store floder og små elvesystemer – hvilket leder til at man mener med stor sikkerhed, at der kan have været flydende vand på overfladen. Alt tyder dog på, at det kun kan have været en meget kort periode, for meget længe siden. For kort til at kunne have udviklet mere end primitive (baktierier) livsformer. Man mener at erosionskanalerne er op til 4 milliarder år gamle.

PSM_V61_D395_Map_5_schiaparelli_1877
Den italienske astronom Giovanni V. Schiaparelli, opdagede i 1877 en række linjer der løb igennem Mars‘ mørke overflade. Han kaldte linjerne “channels”, men da ordet blev oversat fra italiensk til engelsk blev det til “canals”, hvilket førte til at nogle forskere troede at linjerne muligvis kunne være vandveje, lavet af levende væsener.

2011-uge33
En meteorit (ALH 84001) på størrelse med en kartoffel fundet på Antarktis den 27. december, 1984, blev midtpunktet i 1996, da nogle forskere i Houston påstod, at den indeholdt bevis på at der var liv på Mars for omkring 3,6 miilliarder år siden. Synderen, der bragte meteoritten til Jorden var muligvis en komet eller asteroide, der havde sprængt Mars‘ overflade for omkring 16 millioner år siden. Jordens tyngdekraft havde gradvist trukket meteoritten ned fra himlen, hvor den landede i Antarktis for 13,000 år siden. Forskere mener at stenen er fra Mars, da den er identisk med den jord som er analyseret af rumsonden som landede på Mars i 1976. Materialet i meteoritten, der er dannet af mikroorganismer, minder om noget fra Jorden. Det, de fandt, var små ægformede objekter, der lignede fossiler af bakterier fundet på Jorden, bare meget mindre.
Der hersker dog stadig uenighed blandt forskere om, hvorvidt meteoritten virkelig er et bevis for liv på Mars eller om det er et resultat af ikke-biologiske prcesser. Det er også hævdet, at fundet kan være et resultat af en biologisk forurening efter nedslaget på Jorden.

I fremtiden vil det være muligt at finde liv på Mars, da man i øjeblikket ikke er i stand til det for ikke at “smitte” med bakterier fra Jorden, så der arbejdes på at sende en mere egnet drone afsted, der kan undersøge de steder på planetens overflade, der kan indeholde spor af liv.

MARS MISSIONERNE

De allerførste rumsonder med Mars som mål var Sovjetunionens første forsøg i 1960 at opsende en raket, der dog fejlede. To andre forsøg i 1962 mislykkedes også, men Mars 1, der blev opsendt den 1. november, samme år fejlede ligeså. Russerne mistede kontakten til sonden længe inden den nåede frem til målet.

To år efter, lykkedes det NASA‘s Mariner 4, der blev opsendt fra Cape Canaveral 28. november, 1964. Den nåede frem til Mars den 16. juli, 1965, og sendte de første 21 nærbilleder af den røde og mystiske planets overflade til Jorden. Forskerne var chokeret over billederne, da de opdagede, at billederne viste månelignende kratere. Der var intet bevis på kanaler, vand eller noget som helst liv.

De næste Mariner sonder der blev sendt til Mars i skyggen af Apollo programmet i 1969, var Mariner 6 og 7, der begge blev succesfulde. Mariner 6 fløj forbi Mars den 31. juli, 1969 og tog 25 nærbilleder. Mariner 7 fulgte kort efter trop den 5. august, 1969 og tog 33 nærbilleder. Disse to sonder fløj over ækvator og den sydlige pol, men så kun meget begrænset dele af Mars‘ overflade.
Man besluttede herefter, at det  var på høje tide at lave nogle længere-varende missioner til Mars. Det blev fastsat at opsende to fartøjer i 1971, Mariner 8 og 9. Uheldigvis kom Mariner 8 dog aldrig længere end til Atlanterhavet ved opsendelsen den 8. maj, 1971.

VallesMarinerisHuge
Valles Marineris
olympus-mons3
Olympus Mons

Den ubemandede sonde Mariner 9, blev opsendt den 30. marts, 1971, og gav Valles Marineris dets navn. Efter 349 dage i kredsløb, endte sondens mission med 7,329 billeder, der dækkede 85% af Mars. Marina 9 tog bl.a. et billede af den største vulkan i vores solsystem, Olympus Mons, der er tre gange så høj som Mount Everest.

EN HILSEN FRA JORDEN

2012-uge8-900x708

Menneskets vel nok største mysterie, kan vel siges, at være spørgsmålet om hvorvidt vi er helt alene i universet – som Carl Sagan skrev i sin bog “Contact“, ville det være spild af plads i universet, hvis der ikke var liv. Det store problem og udfordring vi har, er at rummet tilsyneladende virker som en uoverskuelig opgave at forsøge at erobre. Men vi mennesker er jo også kun kommet til og blevet udviklet indenfor nogle millioner år ud af Jordens alder på 4,6 milliarder år.

Den 19. november 1962 udsendte Sovjetunionen en radiobesked i morsekode fra Ukraine til Venus. Det var den første radiobesked til udenjordiske civilisationer i menneskehedens historie. Beskeden, der var en slags testkode, indeholdt kun et enkelt ord: MIR, som betyder både “fred” og “verden” på russisk. Radioteleskopet er kun den ene ud af to, der kan sende beskeder ud i rummet – der har yderligere været sendt ud i 1999, 2001, 2003 og 2008. Læs mere her.

En mission udenom den røde planet, den 2. marts, 1972 blev det ubemandede fartøj Pioneer 10 sendt afsted med formålet om at observere planeten Jupiter. Året efter blev Pioneer 11 sendt afsted. På begge Pioneers ydersider er monteret to såkaldte pioneerplader, med oplysninger til udenjordisk liv om vores oprindelse. En tavle, der viste hvor Jorden befinder sig, og hvordan menneskekroppen ser ud. Den sidste radiokontakt med Pioneer var den 7. februar, 2003. Pr. 30. december, 2005 befandt Pioneer 10 sig 89,7 astronomiske enheder fra Solen, med retning mod stjernen Aldebaran i stjernebilledet Tyren, hvor den forventes at nå dertil om mere end 2 millioner år.

I 1974 blev en radiobesked sendt fra Arecibo-observatoriet ud i retningen mod kuglehoben M13, der ligger omkring 25,000 lysår væk. Beskeden viste blandt andet tallene fra 1 til 10, detaljer omkring strukturen af DNA, et billede af et menneske og et diagram over vores Solsystem. Man havde netop valgt M13, idet man ræsonnerede, at der på grund af den høje stjernetæthed ville være en tilsvarende stor chance for, at der fandtes en planet med intelligent liv. Beskeden var dog ikke et seriøst forsøg på at kommunikere med rumvæsener, men mere en teknologisk demonstration. M13 vil ikke engang befinde sig samme sted, når beskeden endeligt når frem.

800px-The_Sounds_of_Earth_-_GPN-2000-001976
Voyager 1 (opr. Mariner 11) blev opsendt den 5. september, 1977 af NASA. Den er den første af to sonder, der indgik i den såkaldte Grand Tour. Hver 176. år er planeternes stilling gunstige for, at rumsonder ved hjælp af gravitationel slynge (udnyttelse af tyngdekraften fra de himmellegemer det passerer til acceleration) kan nå hurtigere frem til målet end normalt. I tilfælde af at intelligensvæsener indfanger sonden, er den udstyret med den forgyldte grammofonplade The Sounds of Earth og en pickup til at afspille den med. Der er 90 minutter med musikstykker og hilsner på 55 af Jordens sprog. Der er også indlagt 115 analoge billeder på den. En identisk plade er anbragt på tvillingen Voyager 2. Læs mere om den gyldne plade her.

The_Sounds_of_Earth_Record_Cover_-_GPN-2000-001978
MYTERNE OM MARS

Orson Welles var skyld i et mindre udbrud af panik den 30. oktober, 1938, med sit direkte radiospil “War of the Worlds“, der var baseret på H.G. Wells‘ historie. Folk, der ikke havde lyttet med fra start, og som kom lige midt ind i “invasionen fra Mars” meddelt af de fiktive nyhedsrapporter, gik i panik og troede det var sandt. Nogle påstod endda, at de kunne se glimt i det fjerne og lugte giftgas. I virkeligheden er dette radiospil dog blevet brugt til at overdrive folks Mars-panik, da der ikke er bevis på at panikken var mere omfattende og intens end den i virkeligheden var. Det forhindrede dog ikke 1, 2 millioner af de 1,7 millioner af lyttere, at flygte fra marsboernes gasangreb og varmestråler, især i New Jersey og New York.
Lyt til hele radiospillet her. Læs transskription af teksten her.

194mmoj3ee8npjpg

NASA fokuserede mere på at lave flere landinger på Mars. To fartøjer, Viking 1 og 2 blev opsendt den 20. august, 1975 og 9. september, 1975. Viking 1 blev den første succesfulde landingsmission den 20. juli, 1976. Viking 2 landede den 3. september, 1976. Et af hovedmålene var at lede efter liv. Men eksperimenterne bar ikke frugt. Dog havde sonderne taget 18 billeder af Cydonia-området.

o-FACE-ON-MARS-facebook
På et af billederne taget af Viking 1 den 25. juli, 1976, stirrer hvad der tilsyneladende minder om et ansigt lige tilbage på de overraskede forskere. I første omgang afviste chefen for Viking-programmet Gerry Soffen “ansigtet på Mars” som et trick af lys og skygge. Men et billede det blev taget 35 kredsløb senere, viste det samme “ansigt”, blev uafhængigt opdaget af Vincent DiPietro og Gregory Molenaar, to computeringeniører ved NASA‘s Goddard Space Flight Center.

tetra
Den “opdagelse” skabte seriøs opmærksomhed i ufokredse i de følgende år, og tilføjede ekstra meget interesse for ufomyten igen. En af de store fortalere var den førnævnte Richard Hoagland, der påstod at “ansigtet” var et overbevisende tegn på en olgammel forsvunden mars-civilisation, samt andre “beviser” på at der er ruiner af pyramider i området og andre steder. Andre, der tror på lignende historier, mener at der er tegn på nuværende intelligent liv på planeten.

hero_of_a_thousand_faces
Men mere end 20 år efter blev Cydonia igen besøgt af  Mars Global Surveyor (1997-2006)  og Mars Reconnaissance Orbiter (2006-), samt Mars Express (2003-). De meget forbedrede billeder af “ansigtet” cementerede dermed, at det to km lange område ikke var skabt af “marsmænd”. Det har dog ikke afholdt konspirationsteorierne fra døren mod NASA, der bliver ved med at stå til mål for den ene usandsynlige påstand efter den anden om, at der bliver redigeret i deres billeder for at fjerne beviser på intelligent liv på Mars.

Phobos_moon_(large)

I 1988 blev Phobos 1 blev opsendt med en Proton-raket den 7 juli. Den 2. september mistede man kontakten med den som følge af fejlbetjening fra jordkontrollen, inden den nåede til Mars. Phobos 2 blev opsendt den 12. juli 1988, den gik i kredsløb om Mars den 29. januar 1989 og man mistede kontakten med den 27. marts 1989. Phobos 2 var på dette tidspunkt kun 50 meter fra Mars‘ måne Phobos, og skulle have frigjort nogle dele, som skulle have landet på månen.
Et berømt medlem af det sovjetiske videnskabsakademi, Joseph Shklovskii, der samarbejdede med Carl Sagan på hans bog “Intelligent life in the Universe“, beregnede ud fra den estimerede tæthed af Mars‘ atmosfære og den besynderlige “acceleration” af Phobos, at månen kun kunne være hul. Dette førte til yderligere spekulationer, at Phobos kunne være en udhulet rumstation. Den 28. marts opstod der kommunikationsproblemer med Phobos 2, der blev tilsyneladende spottet et eliptiskformet objekt der styrede direkte mod satelitten og angreb den. I aviserne blev der kun skrevet de ikke kunne opnå radiokontakt. Videnskabskorrespondent Boris Bolitsky beskrev nogle mellem 20 og 25 km brede  ukendte geologisk “spindel-formet” formationer på overfladen. Et af de sidste mystiske billeder transmitteret fra Phobos 2, der viser skyggen af det eliptiske objekt, kan du se her. Dette uopklarede mysterie, er kun nogle af dem, der er dukket op de seneste mange år – du kan læse flere om Phobos her. Se klip fra den de russiske forskere der bekræfter det fremmede rumskib her. Se en samling af anomalier her.

Bill Cooper (http://www.hourofthetime.com/wordpresstest/wp-content/uploads/2010/06/scan0169.jpg)

I 1991 blev den amerikanske konspirationsteoretiker Milton William Cooper berømt for sin bog “Behold a Pale Horse“, hvori han advarede om adskillige globale konspirationer, hvor nogle af dem havde med udenjordisk livsformer at gøre. Hans død gjorde ham til lidt af en martyr for ufosagen, da han blev skudt og dræbt ved hans hjem i Eager, Arizona i 2001. Når man læser hans utrolige påstande, kan man enten tro at han er helt ravende sindssyg, eller også kan man mene han taler sandt. Ikke desto mindre var han en af de mest indflydelsesrige konspirationsteoretikere i det 20. århundrede. Du finder en playliste med alt interessant om Bill Cooper her. Du kan lytte til hans radioudsende om rumvæsener fra Mars her. Herunder er de mest overraskende påstande fra bogen:

10. Hypnose
CIA eksperimenterede på folk hvor de brugte en hypnoseteknik kendt som Orion, til at begå massemord og andre afskylige kriminelle handlinger med. Se fx Project MKUltra her. Læs mere her.

9. Rumvæsener
Filmen “E.T. repræsenterer et virkeligt besøg af en EBE, et klorofyl-baseret rumvæsen fra et berygtet ufo-nedstyrtning i Roswell 1947. Senere blev “Close Encounters of the Third Kind” en anden repræsentant for endnu en ufolanding hvis projektnavn var PLATO.

8. Bilderberg
Præsident Truman etablerede National Security Agency (NSA), hvis formål var at kommunikere med rumvæsener. Dette ledte direkte til etableringen af den tophemmelige Bilderberggruppe.

7. Rumvæsen-ambassadør
Præsident Eisenhower mødtes med vores første rumvæsen-ambassadør, Hans almægtige Højhed Krlll, den 20. februar, 1954. Krlll hjalp med etableringen af diplomatiske forbindelser med en fremmed race med navnet “Etherians“. Lyt til Cooper her. Læs mere her.

6. Rumvæsen-eksperimenter
Rumvæsenerne har manipuleret menneskeracen gennem hemmelige selskaber, det okkulte, trolddom og religion. De har også bortført mennesker og brugt dem som energikilde via kirtler og hormonelle sekreter, enzymer, blodplasma, og genetik. Desuden skabte rumvæsenerne os med genetiske eksperimenter.

5. Tidsrejser
Rumvæsener er i stand til at rejse i tid, og den teknologi blev givet videre til mennesket til brug i den hemmelige operation kendt som “The Rainbow Project“. Læs  om Philadelphia Eksperimentet her. Og her.

4. Månebaser
Selv før Præsident Kennedy‘s tale i 1961, hvor han annoncerede at USA ville sætte en mand på månen inden årtiet var gået, fandtes der allerede en fælles amerikansk og russisk rumvæsenbase kaldet Luna der. Læs mere her. Se video her.

3. Kennedy-mordet
Præsident Kennedy blev snigmyrdet efter han truede Majestic 12 med afsløring. Han blev myrdet af Secret Service agenterne der kørte hans bil i kortegen. En ikke-manipuleret version af Zapruderfilmen, kendt som Dallas Revisited, viser dette.

2. Ufoer
Mange ufoorganisationer, hvor MUFON er den mest fremtrædende, er under fuld kontrol af den hemmelige regering, også kendt som Illuminati, som bruger dem til at sprede misinformation.

1. New World Order
På trods af, at menneskeheden er i kontakt med rumvæsener, planlægger regeringen at bruge medierne til falske rumvæsenhistorier, med henblik på at cementere den nye verdensorden. Det er muligt at hele rumvæsen-tilstedeværelsen er et svindelnummer orkestreret af den hemmelige regering for at skabe en enestående global fjende og skabe en verdensregering.

Ydermere i juni 2001 forudså Cooper angrebene på World Trade Center. Han forudså også, at man ville udpege Osama Bin Laden som synderen.

Hvis man vælger at læse bogen, skal man nok tage det skrevne med et gram salt. Når man ser hvilke kilder der bruges, står det klart for enhver, at manden muligvis ikke virker 100% fornuftig. Men det er op til læseren at afgøre. Men alle påstande er siden bakket op med modbeviser fra forskellige skarpe hjerner, fx. den 28. juni 2001, da Cooper talte om en nyhed fra CNN fire dage før, der handlede om Bin Laden, der truede med at angribe USA og Israel. Cooper sagde at NWO ville angribe og beskylde Bin Laden.

SAMMENSVÆRGELSE AF BENÆGTELSE

I 1960’erne siges det, at der har eksisteret – og stadig gør – en plan i forbindelse med at rumprogrammerne finder beviser på liv. Denne plan, der blev leveret af den amerikanske tænketank Brookings Institute, blev færdigskrevet i december 1960. Den påpegede den meget reelle frygt for social opløsning, hvis man opdagede bevis på udenjordisk liv. Dette er påvist ved at bruge eksempler fra samfund der har haft et sikkert ståsted, men som er blevet opløst når de har været sat i forbindelse med tidligere ukendte samfund, hvilket tvinger dem i knæ.
I tilfælde af, at fx NASA skulle være så heldige at finde tegn på liv enten i form af primitive bakterier eller mere udviklede livsformer som på vores egen planet, foreslås det, at man holder denne information tilbage. Det har derfor ikke været overraskende, at nogle af de bedste konspirationsteorier indeholder megen mistro mod autoriteter som fx NASA og regeringen, der prøver at undgå massepanik.
Når man danner sig et overblik over alle rummissioner der har formål med at finde beviser på liv, så er der altid noget der kan overfortolkes, når der sker mystiske eller uforudsete uheld med satelitter eller køretøjer, der er udsendt i rummet på planeter eller måner og asteroider, osv. Lige fra marsansigter, menneskelignende statuer, pyramider, andre former for ruiner, mystiske lyskilder fra overflader, og sidst men ikke mindst uidentificerede flyvende objekter som er blevet optaget.
NASA har gjort sit bedste for at forklare hvad der har været sket, hvad der kan ses på billeder og optagelser, men det afholder stadig ikke folk der ikke tror på disse forklaringer, at danne sin egen mening om det. Alle disse konspirationsteorier over årene, har bestemt ikke gjort det nemt for NASA og andre rumagenturer verden over, når de har været bombet med breve eller emails med spørgsmål om udenjordisk liv, og mystiske objekter på deres optagelser.
Mars har sandelig i mange år været et af midtpunkterne for tanken om “invasion af rumvæsener”, og tusindvis af teorier foreslået af mange folk lige fra almindelige til ansatte i regeringen, har været med til at holde liv i myterne. Det ville tage alt for lang tid at skulle indsamle og danne et komplet overblik over hvordan myterne startede. Mange teorier, danner nye teorier, der igen forgrener sig videre ud, indtil emnet er udtømt for idéer.

Spørgsmålet er så: Hvad vil der ske den dag, vi kan bekræfte at Mars eller en af vores naboplaneter i solsystemet og videre ud i universet, engang har haft eller har liv som vores?

https://www.youtube.com/watch?v=5wiUU2RNvK0

2011-uge5-900x692
Marsisk solnedgang: I 2005 fangede NASAs Mars-rover Spirit dette fascinerende billede af Solen, der går ned bag kanten af Gusev-krateretMars. Billedet blev taget omkring klokken 18 om aftenen på robottens 489. marsiske dag. Små støvpartikler i planetens tynde atmosfære giver det meste af himlen en rødlig farve. Fordi Mars er længere væk fra Solen end Jorden er, er Solen mindre klar og kun omkring to tredjedele af sin størrelse set fra Jorden.

KILDER:

http://www.nasa.gov/feature/celebrating-50-years-of-exploring-the-red-planet
https://da.wikipedia.org/wiki/Mariner-programmet
Rumfart – Mars
http://www.think-aboutit.com/the-vanishing-mars-probes-1989-1993/
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_missions_to_Mars#Missions_to_the_moons_of_Mars
http://www.thinkaboutit-aliens.com/captain-k-mars-soundcloud-audio/
http://theghostdiaries.com/10-jaw-dropping-claims-made-by-william-cooper-in-behold-a-pale-horse/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.