Er vi virkelig de eneste levende væsener i universet?  Vi har sat mennesker på månen, og er i færd med at udvide vores territorier til andre planeter, der måske nok lige tidligt nok skal bosættes. Vi har opdaget omkring 1800 planeter omkring andre stjerner, og man skulle tro, at vi har styr på hvad der foregår derude i det dybe rum. Spørgsmålet om vi er alene, har længe været stillet siden oldtiden og forbliver indtil videre uden et konkret svar, på trods af, at rigtig mange mennesker tror på at vi besøges af mange forskellige typer livsformer, og at disse “beviser” understøtter deres tro.

Ellen DeGeneres udtalte engang:
Den eneste ting der skræmmer mig mere end rumvæsener, er tanken om, at der ikke findes nogen. Vi kan ikke være det bedste som skabelsen har at byde på. Jeg beder til, at vi ikke er de eneste. Hvis vi er, så har vi et stort problem.

Tjek disse 25 særheder ud, som jeg har lånt og oversat fra denne artikel her.

25. Wow-signalet
Den 15. august, 1977 blev et radiosignal opfanget (lyt til det her), mens Dr. Jerry Ehman var på arbejde på SETI-projektet ved Big Ear radioteleskopet på Ohio State University. Signalet der kom fra Sagittarius-konstallationen (“6EQUJ5,”), der varede i 72 sekunder, viste potentielt tegn på liv udenfor solsystemet. Fordi signalet var over 30 gange stærkere end den normale stråling fra det dybe rum, blev Ehman forbløffet over hvor tæt signalet matchede et forventet interstellart signal i antennen, der blev brugt, så han tegnede en cirkel rundt om signalet på papiret der var printet ud fra den computer (IBM 1130) der blev brugt, og skrev “Wow!” i siden. Denne kommentar blev så signalets navn. Signalet blev aldrig fundet igen, på trods af 20 års forskning og over 100 undersøgelser i området hvor signalet kom fra. Mere end 30 år efter, er signalet stadig det første og bedste potentielle bevis på intelligent liv i universet. Mange forskere har arbejdet på at udelukke andre forklaringer, såsom satellitter, luftfartøjer eller anden jordisk-baserede signaler. “Det er et åbent spørgsmål“, sagde Ehman i et interview i 2010, og Arthur C. Clarke udtalte i et interview fra 1997, “Kun Gud ved hvad det var.” Her er en nyere sag om et mystisk signal fra rummet.

Wow-Signal-610x380

24. Adskillige ufo-observationer
Rapporter om uidentificerede flyvende objekter i dags- ellr nattetimerne, er ikke et nyere fænomen. Fra det tredje århundrede F.Kr. har der været mange tilfælde, der indikerer, at der er mere mellem himmel og jord, end man lige regner med. Der findes et hav af sider, hvor man opsamler ufo-observationer fra hele verden, men kun en håndfuld af dem, kan man regne med er de bedste. Herunder er de fem sider, jeg synes er nogle af de bedste (har sikkert misset nogle bedre):

1. MUFON
2. Ufo Casebook
3. Real Ufos
4. The Object Report
5. Eductation Humanity

UFO-Sightings-610x380

23. Kejser Theodosius så en ufo
Theodosius I den Store var tilsyneladende vidne til noget utroligt i 390 F.Kr. Den romerske kejser, beskrev en meget stor og lysende sfære på himlen, der havde en masse andre sfærer der halede ind på den – som om de blev trukket ind mod den. Thedosius påstod at det mindede om en sværm af bier der flyver omring biavleren, indtil de smeltede sammen til ét, og blev så lysende som et tveægget sværd.

Emperor-Theodosius-610x400
22. Mars-kanalerne
Vores kære naboplanet, Mars, har tidligere været genstand (er det stadig) for megen spekulation om, hvorvidt der eksisterer en højerestående civilisation af “marsboere” eller “grønne små marsmænd”. Men med den viden vi har i dag, er der intet der tyder på at der eksisterer noget så udviklet, hverken på Mars eller andre af vores planeter i Solsystemet (indtil videre). Den første der observerede Mars, var den italienske astronom Angelo Secchi, der som den første tegnede farveillustrationer af Mars og den første til at beskrive “kanalerne” på overfladen i 1858. Den første til at starte rygterne om, at der var liv på den røde planet, var den italienske astronom Giovanni Schiaparelli i 1877, der for første gang observerede disse “kanaler” gennem sit teleskop. Den irske astronom Charles E. Burton, lavede nogle af de tidligste sketches af disse lige linjer (som han fortalte folk var de såkaldt Ley Lines), som kunne ses på Mars, selvom de ikke på noget tidspunkt lignede Schiaparellis. Den amerikanske astronom Percival Lowell viede sit liv til astronomien og Mars. Han var overbevist om at der var kanaler på planeten. Med hans bogudgivelser, hjalp han således med at bidrage tilmyten om Mars. I det tidlige 20. århundrede, gjorde forbedrede astronomiske observationer, at man forklarede “kanalerne” som “optiske illusioner”, og rigtigt nok i dag, viser højt-opløselige kort over planetens overflade ingen tegn på kanaler af nogen art. I 1996, blev det dog afsløret af NASA, at man havde fundet tegn på liv fra Mars, da de mente de havde fundet spor af mikroskopiske fossiler efter bakterier fra meteoritten Allan Hills 84001, som muligvis stammer fra Mars. Men man fandt senere ud af, at sporene muligvis lige så godt kunne stamme andre steder fra. Den 31. juli,  2008 meddelte NASA, at Phoenix Mars Lander, havde bekræftet fundet af vand i en prøve af frossen jord hentet fra en dybde på omkring 5 cm. Den 16. december 2014, blev det offentliggjort, at Mars-roveren Curiosity havde fundet den første sikre opdagelse af organisk materiale på Mars i forbindelse med analyse af gasser fra en boreprøve på planeten. Det er dog ikke et bevis for eksistensen af liv på planeten, da det organiske liv kan være opstået af mange andre måder, end gennem liv.

marscanalhubble_ruen_big
21. Mystiske Radiosignaler
Forskere prøver at opklare hvad der forårsager en række af mystiske signaler, som på engelsk kaldes for “Fast Radio Bursts“, der kommer fra et sted udenfor Solsytemet. De blev først opdaget i 2001 af Parkes Radiotelekop (kendt for Apollo 11 livesendingen) i Australien. Radiobølgerne varede kun i fem tusindedele af et sekund. Siden har astronomerne fundet mange flere af disse “hurtige radio-udbrud”. Der spekuleres i, om signalerne mon stammer fra intelligent liv. Siden marts 2015 er der opfanget 11 af disse af Parkes Radioteleskop, med undtagelse af 1. Problemet med radioteleskopet er, at man har det under mistanke for ikke at sikre at der kommer jordisk radiostøj (“Perytons”), der minder meget om “Fast Radio Bursts”. Og mistanken var berettiget – i April, 2015 kom det frem, at disse mystiske radiosignaler stammede fra intet andet end…en mikrobølgeovn, der stod i rummet ved siden af teleskopet. Læs her og på dansk her. Selvom man måske kan mene, at vi mennesker burde revurdere vores egne evner, så er der stadig håb for, med radioteleskoper engang at få ægte besked fra intelligent liv derude fra det dybe rum.

Parkes Radioteleskop, Australien

20. Liv på Venus
Forskere spekulerer over, om der kan være liv i Jordens søsterplanet, Venus skyer på trods af dens varme, syreagtige overflade. Omkring 50-80 km oppe i den fugtige atmosfære, er betingelserne en smule mere gæstfri med en temperatur på 70° og et tryk svarende til Jordens. Det tætte og permanente lag af skyer består af svovldioxid og svovlsyre. Ovenover blæser vinde med op til 350km/t, der bidrager med at fordele varmen jævnt over hele planeten.Venus’ atmosfære er dog helt anderledes end Jordens, da den består af kuldioxid, som skaber en stærk drivhuseffekt på planeten. Overalt på planetens faste overflade er døgntemperaturen mellem 450 til 500 grader varmt. Den “legendariske” George Adamski, der var en af de første i 50’erne, der fotograferede ufoer, og mødte rumvæsener som han kæmpede med og imod. Det kom der en bestseller ud af i 1953, med titlen “Flying Saucers Have Landed“. Han påstod at have besøgt Venus i 1961. Det kan du læse om her. Det er ikke manglen på fantasi der fejler noget, når der beskrives om livet på Venus. Læs her.
Videnskab.dk spekulerede i en artikel i 2010 om der engang var liv på Venus. Læs her.

Venus-610x610
19. Metan på Mars
NASA og universitets-forskere har opdaget meget store mængder metan i Mars‘ atmosfære, hvilket indikerer, at planeten stadig er i live, enten i biologisk eller geologisk forstand. Den danske forsker, Kjartan Kinch vurderer, at metankilden mere sandsynligt er geologisk aktivitet, end mikroskopisk liv. “I Jordens atmosfære kommer metan fra biologisk nedbrydning. Så potentielt set kunne metan i Mars’ atmosfære blive dannet af ukendte mikroorganismer, men det kunne også stamme fra vulkansk eller geotermisk aktivitet. Uanset hvad, der danner metanen, er det et meget interessant fund,“, siger han. Det er så ikke første gang der er rapporteret fund af metan i Mars‘ atmosfære. Men observationerne har vist modstridende resultater, hvilket har medført stor debat blandt forskerne. Det sted, hvor Curiosity har målt metan, er ved Gale-krateret, hvor metangasserne i visse perioder stiger drastisk – nogle gange stiger niveauet tifoldigt over en periode på kun 60 dage på Mars. Størstedelen af den metan, der findes i Jordens atmosfære stammer fra biologiske processer. Metanen bliver dog ikke hængende, da den nedbrydes efter 12 år. Forskere mener, at metans levetid på Mars er omkring 300 år før den nedbrydes og forsvinder. Der er tre teorier om, hvor metanen stammer fra. Den første teori er, at den stammer fra en reaktion mellem det vand der engang flød på Mars, og mineraler gemt under planetens overflade. En tredje teori er, at metanen kan stamme fra andre steder i Solsystemet, som kosmisk støv eller små meteoritter.

Martian-Methane-610x380
18. Nærkollisioner i luften
Historier om nær-kollisioner med en cigarformet ufo og kommercielle fly er utallige. Mange piloter har rapporteret cigar- eller kugleformede objekter har været ekstremt tæt på cockpittet. Et af de seneste eksempler på mødet med et ufo, skete nær Heathrow Airport i januar, 2014, hvor kaptajnen fortalte om en “rugby-bold formet” ufo der passerede A320 Airbus med nogle få meter da de fløj i 10,3 km’s højde, ca. 32 km vest fra lufthavnen. Kaptajnen troede med sikkerhed, at objektet ville ramme flyet og dukkede sig, da det kom lige imod dem. Efterforskningen har dog ikke været i stand til at forklare hvad det mystiske objekt var. Ufo-konsulent for National Archives, Dr. David Clarke mener, at denne observation er interessant, fordi den er detaljeret og klar. Disse piloter rapporterer ikke noget for ingenting, og det var tydeligt der var noget. I 2012 indrømmede chefen for National Air Traffic Control Services at personalet havde en observation af ufoer hver måned. Læs Henning Detlefsen’s artikel om sagen her.
En anden interessant nær-kollision skete i juni, 2013, da den fløj i knapt 8 km’s højde over Kina (fløj fra Chengdu til Guangzhou), da et højt brag lød fra spidsen af flyet, der blev tvunget til at nødlande. Eksperter udtalte bagefter, at flyet ikke var ramt af fugle, da flyet ikke var oversmurt med blod på flyets bulede næsetip. Læs mere her og se billeder af det bulede fly.

aeroplane
17. Barske miljøer

Beviser for muligt liv udenfor vores planet, kan ironisk nok findes her på Jorden. Vi har opdaget at livet kan eksistere i de hårdeste miljøer, fra de kolde mørke dybder i vores have, til eftervirkningerne af super-opvarmet vulkansk lava. Forskerne mener, at hvis liv kan findes i disse barske ekstremer, så kan det meget vel tænkes også at kunne eksistere på andre planeter – og der spekuleres allerede i på hvilke af planeter og måner i vores Solsystem der er mulighed for liv. Her er et udvalg af hvor der kan findes liv i vores Solsystem:

01. Enceladus
Saturn‘s sjette største måne indeholder flydende materiale under isoverfladen, som muligvis kunne indeholde liv i form af alt fra mikrober til små livsformer.

02. Europa
En af Jupiter‘s måner, hvis overflade hovedsageligt består af vand-is, og jævnheden og den unge alder månen har, er med i overvejelsen om, at der kan eksistere liv under overfladen.

03. Ganymedes
Jupiter
‘s og solsystemets største måne består af vandig is, evt. i et eller flere lag med flydende vand. Der er dog ikke fundet tegn på liv endnu.

04. Mars
Den fjerde planet fra Solen, og vores naboplanet, der har været genstand for megen omtalen omkring besøg af “marsboere” i de mindst 100 sidste år i medier, bøger, underholdningsbranchen, osv. Intet tyder dog på, at der findes en så avanceret civilisation på den røde planet, men det er dog mere sandsynligt, at vi i løbet af de næste par år eller længere tid, finder ud af, om der eksisterer mere end blot organiske mikrober på overfladen. Man arbejder i dag på en bemandet envejs-mission til Mars i løbet af de næste 10 år, hvis det ikke aflyses. Man har for nylig fundet ud af, at astronauter langsomt mister intelligensen under langvarige ophold i rummet. Læs mere her.

05. Titan
Saturn’s største måne, og næststørste i vores solsystem. Titan‘s atmosfære er så tæt, at den indtil for nylig har forhindret udforskningen af overfladen. Cassini medbragte et landingsfartøj kaldet Huygens, som landede den 14. januar, 2005. Ligesom de øvrige måner, består overfladen af en blanding af vand-is og klippemateriale. Atmosfæren består af 95% kvælstof, og dertil metan og en  smule helium og andre forskellige molekyler. På grund af den lave temperatur (−180 °C), fordamper der meget lidt vand fra overfladen. Trods de mere eller mindre umulige betingelser for liv, kunne man sagtens forestille sig der kan findes noget i de mange Ethan og metan-søer.

06. Venus
Nummer to fra Solen, og er omtalt som Jordens søsterplanet, da den har omtrent samme størrelse og masse. Venus gemmer sin overflade under et tæppe af svovl-skyer, der befinder sig 50-80 km over overfladen. Ballonsonder har opfanget radiostøj fra kraftige lynudladninger i skyerne. Lyn i en knastør atmosfære er endnu ikke forklaret. Atmosfæren, der består af kuldioxid, giver planeten en stærk drivhuseffekt, og temperaturen i hele døgnet ligger mellem 450 til 500 grader celsius. Venus og Merkur er de eneste planeter i vores solsystem, der ikke har nogen måne. Venus anses generelt for at være steril, men astrobiolog David Grinspoon, mener, at der kan findes flydende mikrober i den forfriskende acceptable atmosfære.

microbs-610x548
16. Afrikanske hulemalerier
Mysterier om rumvæsen-besøg i fortiden, fx foreviget i hulemalerier i Afrika, og andre steder i verden, bliver fortolket som om vi har været besøgt og været påvirket af rumvæsener – som blev kaldt “guder” af de lokale. Sandheden er nok mere nede til jorden end man regner med, fordi man i fortiden kommunikerede i symbolik eller piktogram før man havde udviklet et skriftsprog. Men trods alt, er det med til at holde liv i myten om besøg af rumvæsener fra en anden planet. Se et udvalg af nogle af de mest interessante billeder fra verden her.

3031
15. Kunst fra middelalderen
Igen, som i ovenstående eksempel, så findes der også masser af eksempler på “ufoer” der er indføjet i kunst, på billeder, på ting som mønter, træskæringer, og meget mere. Men igen, som før, er det et fortolkningsspørgsmål, der bedst kan besvares af de oprindelige kunstnere, hvilket selvfølgelig er mere eller mindre umuligt, med mindre det er nedskrevet. Se flere eksempler på ufoer, osv i linket her.

5afcc3695854
14. Ufoer over Nuremberg, Tyskland
Et gammelt træsnit lavet af Hans Glaser fra 1566, viser en luftkamp mellem flyvende diske og cylindre, der fandt sted over Nuremberg i Tyskland, den 4. april, 1561, i hvad der lader til at være historiens første masseobservation af himmelfænomener og ufoer. Et mere forsigtigt gæt på, hvad fænomenet i virkeligheden var, er det såkaldte “Solhunde” (se her). Læs mere her (på engelsk). Du kan se mere af Glaser‘s kunst her.

Nuremberg-610x380
13. Roswell-hændelsen
En af de vigtigste sager i ufologiens verden, er naturligvis den berygtede Roswell-hændelse den 7. juli, 1947, hvor et nedstyrtet objekt blev afsløret som en “flyvende disk” af militæret i radioen og aviserne dagen efter. Alene det faktum, at de trak historien hurtigt tilbage igen, gjorde at folk fattede mistanke om at militæret alligevel skjulte sandheden om, hvad objektet var. Mange ufo-troende lod sig ikke stoppe, da sagen blev afgjort, med offentliggørelsen af “den flyvende disk”, som ikke var andet end en vejrballon. Historien gik dog mere eller mindre i glemmebogen indtil 1980, hvor fysikeren Stanton Friedman genoplivede historien, efter han havde interviewet Jesse Marcel, der fastholdt sin mening om, hvad det var for nogle beviser han havde holdt i hånden tilbage i ’47. (Se interview med ham her). Derefter gik det stærkt, og militæret troede de fik lukket bogen om Roswell-hændelsen i 1994, efter at have afsløret at det var et hemmeligt projekt, kaldet “Mogul“, hvor der blev brugt “crash test dummies”, der blev indsamlet i kister. Vidner der var til stede, fortalte en helt anden historie, nemlig at det var rumvæsener. Mange uoverensstemmelser fra offentlige rapporter omkring sagen er med til at holde liv i den kontroversielle myte.

RoswellDailyRecordJuly8_1947
12. Luftangrebet i Los Angeles
Denne utrolige hændelse fandt sted tre måneder efter, at USA var trådt ind i Anden Verdenskrig den 25. februar, 1942. USA var blevet angrebet nær Santa Barbara, dagen før. Så militæret var anspændt og nervøse. I første omgang blev objektet anset for at være en trussel fra Japan, og derfor blev der fyret salver af mod det, da objektet blev indfanget af lyskeglerne. Det som gør sagen interessant er, at selvom objektet blev ramt adskillige gange (1400 gange) med antiluftskyts, lod det til ikke at påvirke det synderligt. Det forsvandt i retningen mod Long Beach og blev aldrig set igen.  De fleste rapporter beskrev objektet som bleg-orange i farven og glødende. Hændelsen blev grundigt dækket af medierne, men ingen fornuftig forklaring kunne gives på hvad der satte alarmen i gang. Man vidste kun, at hændelsen krævede seks ofre – tre civile der blev dræbt af egenbeskydning, og tre andre fik hjertetilfælde under den timelange belejring. En del bygninger blev også beskadiget. Militæret kommenterede dog senere (1983), at det måske skyldtes “krigsnerver”, ved synet af en vejrballon der blev spottet af vidner over Culver City og Santa Monica. Ufologer spekulerede selvfølgelig på, at det kunne være et rumskib, en teori der gjorde hændelsen til en udødelig myte – og selv Steven Spielberg baserede sin film “1941” på hændelsen. År senere blev der lavet en film mere om hændelsen, der dog ikke er særlig autentisk; “World Invasion: Battle Los Angeles.” Se en dokumentar om sagen her.

Great-Los-Angeles-Air-Raid-610x397
11. Oldtidens tegn på rumvæsener
Jeg personligt, tvivler stærkt på dette – men alligevel er det interessant at se, hvorledes hieroglyffer fundet i Seti’s tempel i Abydos, Egypten, er blevet fortolket som nymoderne opfindelser, som fx en helikopter, samt andre lignende eksempler. Nogle antyder at dette er bevis på besøg fra rumvæsener i oldtiden – men det bedste modargument, er at disse hieroglyffer er resultatet af Ramses II‘s forsøg på at tage æren for at have bygget templet (og dermed indskrev han sit navn ovenover Ramses I‘s navn!). Se billeder fra templet her. Udover, at alt i denne historie – og lignende er komplet utroværdig, hvad angår indflydelse fra rumvæsener, så udtalte Carl Sagan alligevel at der var en “statistisk sandsynlighed for, at Jorden engang blev besøgt af en avanceret udenjordisk civilisation, mindst én gang i historisk tid.”

seti_1
10. Drakes ligning
I 1961 forsøgte den amerikanske astronom Frank Drake at opsummere, hvad vi behøver at lære for at finde ud af hvor mange civilisationer, der er i Mælkevejen, som vi kan kommunikere med. Hans overvejelser blev til det eftertiden har kaldt Drakeligningen. Fermis paradoks er den tilsyneladende modsætning mellem den logisk set høje sandsynlighed for, at der findes udenjordiske civilisationer og manglende beviser for, eller kontakt med, sådan civilisationer. Læs mere her.

02_01
09. Gamle illustrationer
Igen en lignende ting med punkterne 15 og 16 med ufoer/rumvæsener. En illustration fra 1803 viser et rigtigt artefakt fundet af en japansk sømand. Dets ydre var af jern og glas og indersiden havde underlige bogstaver på tegningen. Er dette resultatet af en livlig fantasi eller blev kunstneren inspireret af moderne teknologi?

Ume-No-Chiri-610x390
08. Australsk hulekunst
Som hulemalerierne i Afrika, har Australien også nogle særdeles mystiske kunstværker skabt af aboriginerne. Deres mytologi fortæller at Wandjina (på billedet) er himmel og regn-ånd, som i løbet af drømmetiden, skabte eller påvirkede landskabet og dets indbyggere. De ældste hulemalerier i Australien, blev fundet i en hule i Northern Territory i 2012. Alderen anslås til at være 28,000 år gammel.

Australian-Rock-Art-610x370
07. Area 51
Det amerikanske luftforsvar købte det i dag berygtede område ved Groom Lake, Nevada i 1955, for at udvikle og teste nogle af de mest avancerede militære systemer – primært luftfartøjer. Området grænsede i øvrigt op til Yucca Flats, som blev brugt til atomprøvesprængninger, hvilket gjorde, at ingen civil bebyggelse fandtes i nærheden. Området blev formelt en del af atomenergikommissionen (AEC), og dermed afskåret fra offentlig adgang, og ikke engang militær træningsflyvning i området måtte komme i nærheden af den nye testfacilitet. På grund af den høje sikkerhed og hemmeligholdelse af de igangværende projekter, blev stedet et af de værst-mest hemmeligholdte steder i verden, da folk valfartede til Nevada for at se om de kunne spotte “ufoer” der blev testfløjet på basen over årene. Militæret nægtede i mange årtier at anerkende eksistensen af basen, indtil de i 2013 løftede sløret en smule, da Jeffrey T. Richelson fik dokumenter fra National Security Archives, der fortalte om udviklingen af U-2 spionflyet og overvågningsflyet OXCART i 50’erne og 60’erne. Dokumentet nævnte Area 51 adskillige gange, hvordan stedet var specielt udvalgt af CIA, Luftforsvaret og Lockheed som testområde. Læs mere her. Se en nyere dokumentar om afsløringen af basen her.

Area-51-610x380
06. NASA’s ufo-observationer
NASA er en af de bedste til at kunne fortælle om hvad det er der foregår ude i rummet – og specielt i kredsløb omkring Jorden og Månen – og der har da ikke manglet fantasi til at kunne fastholde myter og konspirationsteorier omkring NASA‘s kendskab til nærkontakter af ufoer under et hav af missioner over årene. Imellem alle disse fotos og videoklip som NASA har taget, har visse folk siddet og nærstuderet dem, og fundet såkaldte “anomalier” på stillbilleder, og så på filmoptagelser. Meget af det man ser virker da også i første øjekast utroligt eller ufatteligt, men når man får at dybere kendskab til hvordan teknikken der er brugt virker – løser det alle problemerne. For det meste er det svært at vurdere flyvende objekter på en NASA optagelse – eller se hvad et utydeligt objekt er på et stillbillede med lav opløsning. NASA er i øvrigt en del af den amerikanske regering, og er således underlagt de regler der er bestemt af militæret og forsvaret. Det betyder at de ikke automatisk kan fortælle os hvad som helst, og det er så med til at vække en form for paranoia hos dem, der ikke stoler på autoriteter. Det hjælper naturligvis ikke, at tidligere astronauter har stået frem og fortalt om deres ufoobservationer. Her er et af de mest interessante ufo-optagelser fra Discovery STS-114 i august, 2005. Læs her om flere observationer i rummet. Se 75 minutters ufo-optagelser fra ISS her.

nasa-footage-ufo
05. Rumvæsen-fossiler
Over 4 gange, i 1997, 2004, 2007 og senest i 2011 påstod NASA-forskeren Richard B. Hoover, at have fundet mikrofossiler af fremmed livsformer fra rummet i resterne af en samling meteoritter, hvilket har vakt både spænding og skepsis i astrobiologi-fællesskabet, og blev nøje undersøgt af 100 eksperter. NASA har dog distanceret sig fra Hoover‘s seneste påstand og hans mangel på ekspertvurdering. Hoover trak sig tilbage fra NASA i 2011. Læs videnskab.dk’s artikel her. Læs en kritisk artikel om ham her.

Alien-Fossils-610x405
04. Bortført af rumvæsener
Igennem årene, siden ufomytens spæde start, har der været utallige vidner der har stået frem , og fortalt at de har været kidnappet af rumvæsener. Selvom disse påstande vækker mistanke om en god fantasi, så er der alligevel mange facetter i disse fortællinger der gør det til et interessant debatemne. Nogle af de første bortførsler der blev berømte i det 20. århundrede, var Antonio Vilas Boas fra Brasilien, der blev bortført i 1957 og det amerikanske ægtepar, Betty og Barney Hill i september 1961 (se dokumentar her). Der findes mange sager både før og efter disse to nævnte, som du kan læse om her.

ateiviu-pagrobimas
03. Maya UFO kunst
I 2012 blev en lang række artefakter fra en udgravning under pyramiden i Calakmul, stedet for en af de mest magtfulde byer i Mayariget. Disse mystiske artefakter (se dem her), der har været beskyttet i 80 år af den mexikanske regering, viser nogle sære livsformer, der kunne minde om rumvæsener og ufoer. Man må spørge sig selv, hvis artefakterne ikke er fabrikeret, hvad der har foregået i MexicoMayaernes tid? Det er ikke unaturligt at tvivle på disse “beviser” – der jo sagtens kan være symbolske, og ikke har noget med rumvæsener eller rumskibe at gøre. Men igen, hvis det er ægte artefakter, så er spørgsmålet åbent for hvad det mon kan være – lige indtil man tager et nærmere kig på Raul Julia-Levy, der påstår at være søn af den afdøde skuespiller Raul Julia, og Elisabeth Thieriot som står bag dokumentaren om dette fund. Når man søger på Julia-Levy, kommer der et væld af artikler op, der sætter spørgsmålstegn ved hans troværdighed. Man gør sig dermed en tjeneste lige at “google” diverse personligheder, inden man tror på deres påstande om at Mayaerne mødtes med rumvæsener, selvom det kunne være interessant hvis det var rigtigt. Men igen – når beviserne er fabrikeret, dømmer man sig selv ude af de troværdiges rækker indenfor ufologiens mystiske verden. Se dokumentaren fra 2012 her.

B7f0g0DCAAA9mq4

02. Foo Fighters
Mystiske glødende kugler blev rapporteret af piloter under Anden Verdenskrig, da de blev spottet første gang over Tyskland i november, 1944. Navnet, der ellers var en nedsættende henvisning til japanske piloter, var derfor en meget passende betegnelse for disse uberegnelige hurtigt flyvende objekter, der lod til at “drille” de forbløffede piloter. Man troede oprigtigt på, at disse “foo fighters” var en ny form for nazi-våben, men tyskerne og japanerne var lige så overrasket over fænomenet. Allerede under krigen blev disse foo-fightere hurtigt forklaret med ting som: Sankt Elmsild, kamptræthed og hallucinationer. Hvis disse forklaringer kan forekomme søgte, bekræftes de af selve rapporterne. En typisk foo-fighter kunne være et mystisk „flyvende lys“, der fulgte et fly over vingespidsen en lang strækning for så at forsvinde i den blå luft.Foo Fighters kan beskrives som rigtige ufoer, fordi  at de endnu ikke har en forklaring og stadig i dag må karakteriseres som uidentificerede.

ufo21-when-aliens-invade

01. Det kendte Univers
Teknisk set, er der intet direkte bevis på, at vi ikke er alene i Universet. I hvert fald ikke endnu. Vores Univers er proppet med stjerner, som man aldrig kan blive færdig med at tælle med egne øjne i ens levetid. Ud af alle disse stjerner, er der planeter som er i kredsløb om dem, og nogle af planeterne ligger i den habitable zone – hvilket vil sige, at der er stor mulighed for at der kan udvikle sig liv som på vores planet under de rette omstændigheder. Det er vanskeligt at forestille sig, at vi skulle være de eneste livsformer i hele det kendte og ukendte Univers – og det afføder en del spørgsmål, hvis man prøver at finde en mening med hvorfor vi er her. Er vores opgave at skabe kontakt med andre civilisationer når vi er parate til det? Svaret kommer forhåbentlig hurtigere end man regner med – det har i hvert fald været på trapperne længe, ifølge de troende, der år efter år har påstået at de allerede er her, og vil afsløre sig selv når tiden er inde. Men når det kommer til stykket føles det lidt som om man sidder fast i en karrusel, og hører de gamle nyheder igen, når de har været ude af medierne i nogle år. Men det virker som om det er noget der ligger i os, at søge svaret på alle de spørgsmål (i hvert fald de vigtigste) vi stiller. Hvad kan være en bedre nyhed, end at finde ud af, at vi ikke er alene, og at muligheden for at kontakte andre i Universet pludselig bliver lige så nemt, som kommunikationen foregår her på planeten? Nogen mener og tror fuldt og fast på, det er i fuld gang. Jeg selv er meget mere skeptisk, og kræver meget mere konkrete beviser, før jeg hopper på en historie der er for god til at være sand!

Milky-Way-Galaxy-610x380

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *