En interessant artikel med eksempler på Pareidolia, der er et psykologisk fænomen, hvor svage eller tilfældige indtryk opfattes som væsentlige, og er en variant af apophenia. Typiske eksempler er smileys hvor prikker og streger opfattes som ansigter. Mest af alt i den overtroiske verden, kan ens personlige tro og tankemønster hurtigt genkende mønstre på ting, som får det til at virke “usandsynligt” i første øjekast.

There is an universal tendency among mankind to conceive all beings like themselves, and to transfer to every object, those qualities, with which they are familiarly acquainted, and of which they are intimately conscious. We find human faces in the moon, armies in the clouds; and by a natural propensity, if not corrected by experience and reflection, ascribe malice or good- will to every thing, that hurts or pleases us. –David Hume*

via pareidolia – the Skeptic’s Dictionary – Skepdic.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *